Hlavní obsah

Švéda už má, teď přichází Nor. Sparta razí skandinávskou cestu

Aktualizováno

Fotbalová Sparta získala třiadvacetiletého norského obránce Andrease Vindheima. Dosavadní hráč švédského Malmö podepsal na Letné tříletou smlouvu. Talentovaný hráč bude na Letné dalším Skandinávcem. Od zimy již v pražském klubu působí švédský záložník David Moberg Karlsson. Podle zákulisních informací Sparta za norskou posilu zaplatí v přepočtu okolo 33 milionů korun.

Foto: sparta.cz

Nor Andreas Vindheim je čerstvou posilou fotbalové Sparty.

Článek

Posily budou třeba, Sparta končí další nepovedenou sezonu. Prvním vyvoleným se stal talentovaný hráč, který s Malmö FF vyhrál dva tituly v letech 2016 a 2017 a získal zkušenosti i v Evropské lize.

„Andreas je velmi dobře vybavený na post pravého beka. Jak fyzicky, tak pohybově. Nevynechá jedinou příležitost ve sprintu podpořit útok, má velmi dobrý cílený centr," představuje novou akvizici na klubovém webu sportovní ředitel Tomáš Rosický.

Nováček se těší na pražskou výzvu. "Už nějakou dobu jsem o zájmu Sparty věděl. Jsem velmi rád, že přestup vyšel. Jsem ofenzivní pravý obránce. Rád útočím a pochopitelně jsem také dobrý v bránění. Samozřejmě chci týmu přispět také asistencemi a góly," těší se Andreas Vindheim.

Je odchovancem norského SK Brann, v jehož dresu také nastupoval v nejvyšší norské soutěži. V březnu 2015 zamířil do švédského Malmö. Letos se probojovalo do jarní fáze Evropské ligy. Tam vypadlo s Chelsea, Vindheim nastoupil v obou duelech.

„S Malmö vyhrál dva tituly, zároveň pravidelně nastupoval v Evropské lize, kde podával velmi dobré výkony proti silným evropským týmům. Má mentalitu vítěze. Zároveň ve Švédsku působil v klubu, který má v tamní lize podobné postavení jako Sparta v Česku, očekávání fanoušků a tlak od veřejnosti tak dobře zná a nepřekvapí ho. V třiadvaceti letech je navíc ve věku, kdy by se měl nadále zlepšovat a růst v kariéře... Jsme moc rádi, že se stává sparťanem," líčí Rosický.

Reklama

Související témata: