Hlavní obsah

Fotbalisté Zlína se posílili a věří v záchranu

ZLÍN

S cílem zachránit nejvyšší soutěž a uspět v Poháru ČMFS vstoupí do druhé části sezony fotbalisté Tescomy Zlín. Tým vedený trenérem Pavlem Hoftychem je po podzimu čtrnáctý s jednobodovým náskokem před Příbramí.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto

Článek

Zlín čeká na jaře těžký úkol, ale vedení klubu nepochybuje o úspěšné cestě za udržením. "Nic jiného než záchrana nás nezajímá. Přes zimu jsme udělali několik změn v kádru, které by nám měly pomoci," uvedl ředitel klubu Ladislav Minář.

Nelichotivé postavení v tabulce přimělo Tescomu k nákupu posil. Nejvýznamnějším transferem byl příchod ostravského útočníka Libora Žůrka, od něhož si Tescoma slibuje větší efektivitu v zakončení. "Libor je specifický hráč. Chvilku trvalo, než si na něj spoluhráči zvykli, ale během přípravy plnil to, co od něj očekávám," řekl kouč Hoftych. Žůrek vstřelil v přípravných duelech šest branek.

Dalšími novými tvářemi jsou slovenský záložník Michal Dian z druholigových Bohemians 1905 a útočník Martin Vyskočil z Olomouce. V poslední přestupní den Zlín získal z Českých Budějovic na hostování zkušeného beka Miloslava Pennera, který se stal nepotřebným v Příbrami. "Přípravné zápasy nám odhalily nedostatky v defenzivní činnosti, proto angažování Pennera vítám. Je to zkušený hráč a má našemu týmu co nabídnout," poznamenal Hoftych.

Trenéra trápí stav kapitána

V zimní přestávce Tescomu opustili obránci Radim Ditrich (Jihlava), Jan Jelínek (Opava) a Marian Farbák (Kladno), záložník Václav Zapletal (Opava) a útočníci Juraj Škripec (Mutěnice) a Martin Bielik (Bystrc), Jan Žemlík si hledá angažmá. "Kádr byl dlouhou dobu pohromadě, potřeboval změny. Jsem rád, že mladí hráči jako Ditrich, Jelínek a Zapletal mohou pravidelně nastupovat ve druhé lize," řekl Hoftych.

Před nedělním utkání v Mostě trápí zlínského kouče zdravotní stav kapitána Jaroslava Švacha. Ten si během soustředění ve Zlatých Moravcích poranil třísla a dva týdny nuceně odpočívá. "Ještě existuje šance, že v Mostě nastoupím. V úterý, nebo ve středu zkusím trénovat naplno. Pokud budu v pořádku, může se mnou trenér počítat," uvedl obránce Švach.

Zlín má na soupisce tři brankáře, jedničkou bude člen reprezentační jednadvacítky Zdeněk Zlámal, jenž na Moravě hostuje z pražské Sparty. "Už na podzim potvrdil, že má výkonnost potřebnou k tomu, aby nám pomohl," vysvětlil volbu Hoftych. Zlámalovi bude krýt záda Aleš Kořínek, zkušený Vít Baránek se po vážném zranění kolena rozehraje v třetiligové rezervě.

Reklama