Hlavní obsah

Základy stadiónu v Edenu jsou hotové

PRAHA

Základní fáze stavby v Edenu je úspěšně dokončena . A to obrazně i doslova. Založení stadiónu, který bude spočívat na 603 pilotách, je kompletní. „V pondělí jsme v severovýchodní části areálu v místě budoucího vjezdu do podzemních garáží dodělali poslední pilotu,“ potvrdil stavbyvedoucí Michal Přibil.

Foto: Slavia Praha/Martin Malý

Fotbalista Dušan Švento (druhý zprava) a fanoušci Slavie na staveništi nového stadiónu

Článek

Délka železobetonových pilot se pohybuje od tří do devatenácti metrů. Pokud bychom je narovnali jednu za druhou a pata první by ležela ve vjezdu do areálu v Edenu, hlava poslední by se dotýkala sochy na Staroměstském náměstí. Celkem sedm kilometrů materiálu.

„Zároveň upravujeme podkladní vrstvy, abychom mohli položit základovou desku. A chystáme se na montáž ležaté kanalizace,“ podotýká Přibil.

Tribuny začaly ze země růst 5. února, kdy byl vztyčen první sloup prefabrikované konstrukce. V současné době se na jižní tribuně montují nosníky. Na východní, která je již z velké části nainstalovaná, se montují průvlaky a stropní panely (tzv. parteky).

„Nasadili jsme tři jeřáby - dva velké a jeden pomocný,“ přidává podrobnosti Přibil. Hrubá stavba stadiónu bude hotová v září 2007, dokončení areálu je plánováno na březen 2008. Všechny podrobnosti a novinky okolo stadiónu můžete pravidelně sledovat na www.stadioneden.cz.

Reklama

Související témata: