Hlavní obsah

Sigma, byť s novou obranou, si boj o záchranu nepřipouští

OLOMOUC

Fotbalisté olomoucké Sigmy vstupují do jara bez pilířů defenzívy. R. Hubník odešel na hostování do FK Moskva, Horáček do Braunschweigu a Flachbart do Jablonce. Nahradit by je měli Formánek (Příbram), Šedivý (Artmedia Bratislava), Jindříšek (Jablonec) a Hochmeister (Liberec). Kouč Petržela však připouští, že zde má problém.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

„Jindříšek přišel na poslední chvíli, Hochmeister po operaci třísla ještě není stoprocentně fit a Formánek zase musel nečekaně na operaci menisku. To byla pro mě rána. Věřím ale, že v neděli proti Baníku nastoupí,“ konstatoval Petržela s tím, že posily jinam než do zadních řad nepožadoval. Do kádru ale zařadil dorostence Bodečka, Stroupka, Hořavu a Petra.

Boj o záchranu si však vedení Sigmy, ač umístění v tabulce ji k tomu předurčuje, nepřipouští. „V úvodu sezóny jsme byli po krk v bahně a téměř všichni nás odepisovali. Tlak jsme však především zásluhou trenéra Petrežely zvládli. Nyní je na něm, jaké konkrétní cíle si pro jaro zvolí. My mu žádné nestanovili,“ uvedl olomoucký ředitel Jiří Kubíček.

„Chceme, co nejvýše. Na pátou příčku už ale nedosáhneme,“ reagoval Vlastimil Petržela s tím, že za svůj hlavní úkol považuje připravit mužstvo na příští sezónu tak, aby hrálo o nejvyšší příčky. „Potácení se ve středu tabulky nikoho nezajímá,“ zdůraznil kouč a dodal, že pokračovat hodlá v útočném pojetí hry. „Musíme přece bavit také diváky,“ zakončilPetržela.

Reklama

Související témata: