Hlavní obsah

V Kladně je prioritou záchrana i atraktivnější fotbal

KLADNO

Co nejrychleji získat jistotu první ligy i pro příští sezónu a také přitáhnout více lidí do hlediště chtějí kladenští fotbalisté během jarní části sezóny. Nejtěžší pro ně ale bude nejspíš samotný start, protože hned na úvod potkají dva velké sestupové konkurenty z Příbrami a Zlína. Pokud proti nim uspějí, získají větší klid na práci.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

Zástupci klubu to prohlásili na středeční tiskové konference prvoligového nováčka, který přezimoval na třináctém místě tabulky.

Kladno má podle vyjádření vlastních funkcionářů s 35 miliony korun nejmenší rozpočet ze všech prvoligových klubů, ale kádr se mu podařilo přes zimu udržet. A přišly i nové posily. "Podařilo se nám navíc udržet i hráče z hostování, kteří na podzim byli důležitou součástí týmu," připomněl sportovní ředitel klubu Tomáš Čuřín, že nejen kmenoví hráči budou pomáhat se záchranou.

Pokud se ale podaří Středočechům zachovat formu z druhé poloviny podzimu, mohou na jaře zamíchat pořadím v druhé polovině tabulky. "Je dobře, že jsme získali respekt soupeřů, a věřím, že na jaře budeme hodně kousat," prohlásil Čuřín sebevědomě.

Spokojenost s přípravou 

Trenér Miroslav Koubek si pochvaloval zimní přípravu včetně herního soustředění v Turecku. "Zvlášť v závěru se tým jevil velmi dobře a věřím, že to přeneseme i do ligy," uvedl Koubek, který se prý s vedením klubu snažil posílit především defenzivu. "To se podařilo. Jak Hamouz tak Farbák zvedli konkurenci, do budoucna by měl být velkým přínosem příchod Kanaďana Williamse, který se rychle adaptuje na evropský fotbal," řekl kouč.

Velký boj o místo v kádru svedli během zimy tři brankáři. Ze Sparty hostující David Bičík překvapivě stráví jaro jako trojka. "Stejnou šanci mají Petr Kostolanský a Roman Pavlík," nechtěl Koubek odtajnit své záměry.

Největší soupeři hned na úvod 

Podle trenéra se bude rozhodovat o dalším průběhu jara už na jeho začátku. "Hrajeme s Příbramí a Zlínem, a pokud to zvládneme, odrazí se to určitě i na naší hře. Chceme hrát totiž lépe, aby chodilo co nejvíce diváků," pokračoval trenér.

V klubu bylo rušno i jinak: generálním ředitelem se stal osmadvacetiletý Aleš Pangrác, jednatel občanského sdružení Eduard Novák má na starosti modernizaci celého areálu stadiónu Františka Kloze a také chod klubu od béčka po poslední mládežnický tým.

Na vylepšení areálu se v klubu vytrvale pracuje. Přes zimu vyrostl vedle budovy hlavní tribuny nový trakt, který spojuje spodní část tribuny s horní, kde vznikly nové prostory pro média. "Brzy bude ukončena první fáze rekonstrukce, v další chceme vybudovat kamerový systém, hodláme přistavět další tribunu pro 600 lidí a od sezóny 2008/09 musíme mít vyhřívaný trávník," vyjmenoval Novák další plány, na které prý klub už má domluvené investice.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice