Hlavní obsah

Tepličtí před jarem touží po vzestupu a Poháru Intertoto

Zapomenout na rozpačitý podzim a v tabulce poskočit v tabulce z osmého místa o několik příček vzhůru. S takovým cílem vstoupí do ligového jara tepličtí fotbalisté, kteří se v sobotu představí na hřišti Slovácka. Severočeši se v zimní pauze rozloučili se zkušenými oporami Tomášem Poštulkou a Tomášem Hunalem.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

Těsně před začátkem jarních duelů pomýšlejí Teplice na místa zaručující start v letním Poháru Intertoto. To by znamenalo skončit na čtvrtém, nebo možná i pátém místě.

"Chceme hrát během jara určitě nahoře, Pohár Intertoto by nám slušel," uvedl na středeční tiskové konferenci předseda představenstva klubu Štěpán Popovič, který ale žádný konkrétní cíl mužstvu nevytyčil. Jisté ale je, že teplické vedení se nemíní spokojit se současnou osmou pozicí.

"Nedá se říci, že půjdeme do boje o poháry, ale sami před sebou chceme mít čisté svědomí," řekl trenér Jiří Bartl, jehož tým v přípravě pětkrát zvítězil, čtyřikrát remizoval a dvakrát prohrál. Klub prožil velmi bouřlivou zimu, ale na Stínadlech věří, že události mužstvo semknou.

Do jarních bojů tým povede Bartl 

Na začátku ledna kvůli vážnému onemocnění opustil post hlavního kouče Vlastislav Mareček. Na jeho místo "povýšil" dosavadní asistent Bartl, který si jako nového asistenta vybral bývalého obránce Sparty a reprezentace Michala Horňáka. V Teplicích pak dali najevo, že už dál nepočítají s oporami s lukrativními smlouvami Poštulkou a Hunalem.

Nakonec rozvířila dění v klubu kauza talentovaného záložníka Vlastimila Stožického. Třiadvacetiletý objev podzimu odmítl prodloužit v létě končící smlouvu, oznámil svůj záměr odejít do konkurenčního Jablonce a vzápětí byl vyřazen z prvního mužstva. Nyní se připravuje s třetiligovou rezervou, ale stále se prý může vrátit do prvoligové kabiny.

"Je to otevřené, ale do konce týdne chceme mít tento případ vyřešený. Pokud nový kontrakt s Teplicemi nepodepíše, tak si u nás dveře zavře," prohlásil Popovič. Oznámil, že Teplice jsou ochotné Stožického uvolnit za pět miliónů korun, Jablonec údajně nabízí poloviční sumu.

"Je to prostě méně než pět miliónů, tím to pro nás končí. Tržní cena hráče, kterého jsme u nás vypiplali, je jasně daná. Ve hře je sice nějaký podíl za další přestup, ale to je pro nás směšné," uvedl Popovič.

Klíčový post brankáře obsadí Slavík 

Tepličtí byli v zimní pauze na přestupovém trhu aktivní především co se týče odchodů, které převážily nad získáním nových posil. "Chceme ale dokázat, že umíme hrát dobrý fotbal a že nejsme oslabení, jak se o tom pořád mluví," řekl kapitán Pavel Verbíř, který se při nedostatku útočníků možná ze zálohy znovu přesune na hrot.

Vedle Poštulky a Hunala opustili tým další zkušený záložník Dušan Tesařík, společně s ním a Hunalem do Příbrami zamířil i útočník Emil Rilke. Útočník Karel Kroupa odešel na půl roku do tureckého Denizlisporu. V kolonce příchodů jsou nejzajímavějšími jmény brankář Tomáš Belic z Brna a bosenský bek Samir Merzič z Ústí nad Labem.

Kouč Bartl už má jasno o tom, kdo bude po Poštulkovi brankářskou jedničkou. "Začne chytat Slavík, Belic bude čekat na šanci," oznámil Bartl.

Reklama

Související témata: