Hlavní obsah

V Brně chtějí útočit na pohárové pozice

Postup do některého z evropských pohárů bude hlavním cílem brněnských fotbalistů v jarní části první ligy. Šestý tým tabulky si výhodnou pozici vybudoval navzdory špatné podzimní produktivitě, kterou dokumentuje jediný gól zaznamenaný v devíti zápasech na soupeřových hřištích. V zimní přestávce se proto trenér Josef Mazura zaměřil právě na odstranění tohoto problému.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

Také proto se prý vrátili do kádru z hostování útočníci Pavel Mezlík z Hradce Králové a Pavel Vrána ze Slovácka. "Oba by měli zlepšit střeleckou produktivitu. Pokud chceme bodovat i na hřištích soupeřů, musíme zlepšit koncovku. V zimní přestávce jsme se na to zaměřili, věřím ve zlepšení," řekl na tiskové konferenci Mazura s tím, že v přípravných zápasech mužstvo už s vypracovanými šancemi nakládalo lépe.

Kapitán brněnského celku Jan Trousil nicméně označil absolvovanou zimní přípravu za galeje. Tréninkové období bylo podle něj zdlouhavé, vzhledem k nedostatku sněhu nedošlo při soustředění na Šumavě na plánované výběhy na lyžích a pouze se běhalo na suchu.

"Na druhé straně se ale dala dohromady parta, která je ochotna udělat maximum pro úspěšné výsledky," uvedl Trousil, co považuje za největší klad nevydařené zimy.

Z prodeje klubu nakonec sešlo

V přípravném období sehráli brněnští fotbalisté třináct zápasů, z toho sedm vítězných. Generálka ale Moravanům nevyšla a v neděli prohráli s Čáslaví 1:2. "Zejména opory, které mají tvořit kostru týmu, nehrály dobře. Jsem ale na druhé straně rád, že jsme si toto klopýtnutí vybrali v přípravě," uvedl Mazura.

Z jeho týmu v zimě odešel na hostování do Opavy Zdeněk Partyš, brankář Tomáš Belic zamířil na přestup do Teplic. Útočník Pavel Simr podstoupil v pondělí ve Zlíně operaci oka a Martin Živný je po operaci vazů v koleni.

Během zimy se dlouho spekulovalo o změně vlastníka brněnského klubu, ale jednání s ruskou bankou ROS o případném odkoupení ukončila moravská strana odmítnutím nabídky. Na straně ruského partnera je nyní prý patrná rozmrzelost z neuskutečněného obchodu.

"Máme ale snahu pokračovat v případné spolupráci, i když klub prodávat nechceme. Zatím ale ruský zájemce odmítl případnou návštěvu utkání v Brně. Uvidíme časem, jak se bude situace vyvíjet," poznamenal místopředseda představenstva brněnského klubu Roman Pros.

Reklama

Související témata: