Hlavní obsah

Došek má záda jen zhmožděná, v pátek začne s tréninkem

Zranění Libora Doška není vážné a sparťanský útočník zřejmě už v pátek začne s individuálním tréninkem. Středeční důkladné vyšetření ve vysočanské klinice potvrdilo předběžné nálezy, že má pouze zhmožděná záda, která fotbalistu nevyřadí ze hry na delší čas. ČTK informaci klubového lékaře Petra Nováka zprostředkoval Zdeněk Šesták z tiskového oddělení Sparty.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Libor Došek (vlevo)

Článek

Došek utrpěl zranění v úterý během druhého poločasu pohárového zápasu v Příbrami. Po šestnácti minutách na hřišti dostal v souboji od soupeře ránu kolenem do zad a poté odkulhal do kabin.

Novák již po zápase předpověděl, že jde o naraženou křížovou kost a rentgen jeho první diagnózu potvrdil. "Libor nemá nic zlomeného, ale je jasné, že ho postižené místo musí hodně bolet. V této oblasti není žádná měkká tkáň, která by úder ztlumila," vysvětlil lékař příčinu značné bolesti, kterou fotbalista pociťoval.

Došek dorazil na středeční vyšetření s modřinou, která zasahovala takřka polovinu zad. Už mu ale bylo lépe. "Je dobře, že se nepotvrdily první pesimistické odhady, byl jsem poměrně zaskočený," řekl fotbalista, kterého čekají ještě dva dny klidu, kompenzační cvičení, elektroléčba a polykání analgetik.

Zda bude připraven na nedělní jarní ligovou premiéru s Jabloncem, však nikdo netuší. "Jeho start je nejistý. Jsme však především rádi, že vyšetření klubových lékařů potvrzují dobrou prognózu," řekl Šesták.

Došek byl během podzimní sezóny nejlepším střelcem týmu a jeho branky Spartě pomohly k podzimnímu primátu. S osmi brankami vede tabulku ligových kanonýrů společně se slávistou Stanislavem Vlčkem a Lubošem Peckou z Mladé Boleslavi.

Reklama