Hlavní obsah

Plzeň myslí v lize na 10. místo, v poháru na finále

Minimálně udržet současné desáté místo v ligové tabulce chtějí fotbalisté Viktorie Plzeň v jarní části nejvyšší domácí soutěže. Na středeční tiskové konferenci před víkendovým startem dokonce Západočeši vyhlásili, že pomýšlejí na účast v pohárové Evropě, protože jejich snem je postup do finále Poháru ČMFS, ve kterém se zatím probojovali mezi elitní osmičku týmů.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

"Chceme se o postup do finále pokusit," řekl plzeňský kouč Stanislav Levý. "Nálada je výborná, posily do celku zapadly velmi dobře. Cíle máme vysoké: v lize skončit mezi osmým až desátým místem a v poháru dojít co nejdále. Přes něj bychom chtěli do pohárové Evropy," prohlásil kapitán mužstva David Limberský.

Levý si pochvaloval průběh zimního období a po sedmitýdenní závěrečné přípravě vyjádřil velkou spokojenost. Vysokou kvalitu podle něj mělo především herní soustředění v Turecku. "A věřím, že to dokážeme zúročit," řekl Levý. Jeho hlavním cílem je ale stabilizace kádru a trvalé účinkování týmu v první lize. "Teprve poté můžeme mít v lize vyšší cíle, které by umožňovaly starty v evropských pohárech," řekl Levý.

Kádr se Plzeňanům podařilo k trenérově radosti posílit především v ofenzivě. "Příchodem Rótha, Malcharka a Psohlavce jsme pro to udělali hodně. Malcharek je typem agresivního hráče, Psohlavec hodně důrazný v šestnáctce. Věřím, že budeme lepší než na podzim," pokračoval Levý.

Levý lituje ztráty Petržely 

Litoval jen, že v týmu nemohl zůstat záložník Petržela. Hráč Sparty v průběhu celé přípravy v Plzni trénoval, ale z administrativních důvodů se musel vrátit do Jablonce, kde hostoval již na podzim. "Napevno jsme s ním počítali," řekl Levý.

Věří nicméně, že ztrátu zacelí z vlastních zdrojů. Na postu pravého záložníka podle něj mohou hrát Malár, Borek, Malcharek i Limberský. "Budeme se rozhodovat i podle soupeře. Jsem rád za každého univerzální hráče. Proto se nezříkám služeb Limberského na postech záložníků, ale jeho velkou budoucnost vidím na pravé straně obrany. Dovolím si tvrdit, že je to budoucí reprezentant na tomto postu," zdůraznil Levý.

Na podzim měla Viktoria problémy i na místě tvůrce hry a nyní by na něm měl působit především Marek Jarolím. "Absolvoval oproti létu celou přípravu a výkonnostně šel nahoru. Věřím, že tuhle důležitou roli zvládne," doplnil plzeňský kouč.

Na prahu sezóny mají v Plzni zdravotní problémy Petr Knakal s pásovým oparem a Malár s virozou, naopak už ale začal naplno trénovat Tomáš Krbeček. Do ligy vstoupí Viktoria nedělním duelem s Mladou Boleslaví.

Reklama