Hlavní obsah

Boleslav potáhne nový kapitán Matějovský

Jan KrůtaPrávo

S novým kapitánem Markem Matějovským, ale bez dosavadních opor Marka Kuliče či Miloše Brezinského, vletí do jarních ligových bojů fotbalisté Mladé Boleslavi. S jediným cílem: znovu se probojovat do evropských pohárů. Špílmachr Matějovský převzal kapitánskou pásku po Kuličovi, který přestoupil do Sparty.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

„Určitě je to správná volba. Původně jsem myslel, že mužstvu navrhnu na výběr několik kandidátů, ale nakonec jsem to nechal na hráčích. Každý mohl napsat, koho chtěl. A dopadlo to jednoznačně,“ prozradil trenér Dušan Uhrin mladší. „Dělat kapitána je samozřejmě pocta, ale beru to tak, že to na někoho padnout muselo. Jsou tady zkušenější hráči než já, takže v kabině budou mít slovo dál i oni. Akorát se k nim víc přidám já,“ řekl Matějovský.

O složení útoku má Uhrin jasno

V týmu se během zimní pauzy událo několik změn: kromě transferu Kuliče se vrátil z hostování zpět do Liberce stoper Brezinský, do Příbrami odešli Vaculík a Šmerda, Vít posílil Jihlavu. Hlavně Kulič byl vůdčí osobností mužstva a nahradit ho bude velice těžké. „Snad se nám to podaří. Marek u nás zahrával devadesát procent standardních situací a zejména s tím se musíme vyrovnat,“ uvedl Uhrin. „Přesto věřím, že Kuliče i Brezinského nahradíme.“

V útoku má jisté místo nejlepší kanonýr mužstva Pecka, s ním se zřejmě budou nejčastěji v základní sestavě točit Holub s Mikolandou, možná Sedláček. „Mikolandovi se v přípravě dařilo střelecky, po zdravotních problémech z podzimu je zpátky ve formě. Ale vše ukáže až liga. Jasno o složení útoku mám, ale je možné, že se ta dvojice bude měnit s ohledem na soupeře,“ prozradil kouč.

Talent Nečas dohání manko

Novými tvářemi jsou ofenzívní záložník Nečas ze Slavie, další posila středové řady Dittrich z druholigového Sokolova a ze Sparty získaný obránce Kopic, jehož příchod byl součástí transferu Kuliče. „Nečase jsme dělali jako talentovaného hráče. Měl velké tréninkové a herní manko, které pořád dohání. Dittrich má šanci na základní sestavu na kraji zálohy, ale zranil se a není jisté, zda bude do neděle v pořádku,“ uvedl Uhrin.

V Plzni zřejmě nastoupí na postu stopera Kopic, protože Rolko pyká za karty. „Počíná si dobře, ale uvidíme, jak se vyrovná s ligovým tlakem,“ podotkl trenér na adresu nové akvizice. Brankářskou jedničkou bude i na jaře Miller.

Boleslav je v tabulce čtvrtá, šest bodů za vedoucí Spartou. „Ztrátu můžeme smazat. Nejlepší by bylo obhájit loňskou druhou příčku, cíle máme velké. Každopádně chceme znovu do evropských pohárů,“ řekl Uhrin. „A je jedno, jestli se tam dostaneme z ligy nebo z českého poháru. Evropské poháry byly pro všechny z nás obrovským zážitkem, chceme si to zopakovat,“ přidal nový kapitán Matějovský.

Reklama

Související témata: