Hlavní obsah

Dřevařskou firmu, do níž dal Nedvěd milióny, nikdo nevydražil

PLZEŇ

Žádný zájemce ve čtvrtek nepřišel na dražbu dřevařského areálu akciové společnosti MA-FLOOR v Blovicích, do níž investoval desítky milionů korun fotbalista Pavel Nedvěd. Dražbu budeme opakovat zhruba do měsíce, minimální vyhlašovací cena se po dohodě s věřitelským výborem mírně sníží, řekl Pavel Tatíček, konkurzní správce Ma-flooru, který zbankrotoval kvůli předlužení loni v červnu.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Pavel Nedvěd

Článek

Ve čtvrtek se areál dražil s minimální vyhlašovací cenou 18,7 miliónu korun. Závazky podniku dosahují desítek milionů korun," uvedl Tatíček. Prodejní cena by je zdaleka nepokryla. Podle Tatíčka bude celková výše pohledávek upřesněna při jejich květnovém druhém přezkumu.

Podle informací ČTK uplatňuje Nedvěd svoji pohledávku ve výši 15 miliónů korun formou zástavního práva, jehož přihlášku zaslal k soudu. Zatím ale nebylo uznáno a není tedy ještě přednostním věřitelem. "Na prohlídkách byly dvě firmy, obě české zabývající se dřevovýrobou," řekl správce. Podle Tatíčka zájem mají, ale zřejmě chtějí nižší cenu.

Podle informací ČTK se Ma-floor, který vyráběl podlahy, okna, dveře a dřevěné domky, nevzpamatoval z nevydařené zakázky ve Francii z roku 2004, kdy nedostal zaplaceno za dodávku srubů. Už loni v lednu byla na podnik uplatněna exekuce.

Nedvěd jako akcionář nefiguruje

Ve firmě se základním kapitálem 18 miliónů korun, která funguje od roku 2001, Nedvěd jako akcionář nefiguruje. Členem představenstva byl do loňského července jeho manažer Zdeněk Nehoda a členem dozorčí rady Nedvědův právník Bronislav Šerák. Záložník Juventusu Turín údajně investoval do Blovic celkem 37 miliónů korun.

Tříhektarový areál, kde ještě počátkem tohoto desetiletí pracovalo přes sto lidí, je v dobrém stavu. Výroba tam skončila loni v červenci. "Je připojen na všechny sítě a je trvale hlídán, nic se tam nerozkradlo," uvedl Tatíček. Zastavěná plocha hal čítá 6500 metrů čtverečních.

"Areál je pěkný a rozlehlý. Velké haly se dají využít na libovolnou lehkou výrobu," uvedl starosta Blovic Jan Poduška. Podle něj tam před rokem 1989 pracovalo 150 lidí. Podnik, který stavěl výstavní expozice po celém světě, poté koupila firma Nero, vlastněná bývalým ředitel plzeňské škodovky Lubomírem Soudkem, jenž tam dosadil jako ředitele bývalého šéfa Poldovky Vladimíra Stehlíka. "Jezdil tu na koni, chodil s lidmi do hospody, měli ho rádi," řekl starosta. V lednu 2001 převzal továrnu Ma-floor.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články