Hlavní obsah

Jablonec chce udržet páté místo a prosadit se v poháru

JABLONEC NAD NISOU

Jablonečtí fotbalisté v závěru přestupního období mocně posilovali a v příštích měsících nechtějí navázat na výsledky z minulých ročníků, kdy dobrý podzim vystřídalo slabší jaro. I na konci soutěže by se pátý tým ligové tabulky rád pohyboval na současných pozicích a navíc si troufá na úspěch v pohárové soutěži.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

Jablonečtí na posledních chvíli přivedli hned několik hráčů, ovšem hned v prvním utkání se musejí obejít bez klíčového muže obrany Jiřího Homoly. Sparta totiž souhlasila s jeho prodejem pod podmínkou, že v prvním vzájemném duelu nemůže nastoupit. "Je to pravda, ale měli jsme málo času na dotažení přestupu, byl to kompromis," povzdychl si ředitel klubu Petr Flodrman na čtvrteční tiskové konferenci. Naopak Luboš Loučka, který ze Sparty pouze hostuje, by hrát měl.

I Homolu neúčast v nedělním utkání mrzí. "S tím jsem skutečně nepočítal, ale co se dá dělat, nijak to neovlivním. Na Spartu jsem se samozřejmě zvlášť těšil," prohlásil šestadvacetiletý stoper.

Chybí čas na sehrání

Trenéra Petra Radu těší, že se tým před ligou doplnil, ale současně cítí, že mu chybí čas k sehrání. "Obměna kádru byla samozřejmě veliká, vždyť vedle Lafaty, Kučery, či Jindřiška nemůžeme počítat v úvodu sezony ani se zraněnými Klapkou a Hlouškem," uvedl kouč.

Plány na jaro ale klub ani trenér nemění: cílem je především zachovat současné postavení na pátém místě, nejhůř skonči na šesté příčce. "Je totiž velký rozdíl pro fanoušky i pro sponzory, zda skončíme na pátém, či dvanáctém místě," prohlásil Flodrman.

Jablonečtí chtějí napnout hodně sil i do Poháru ČMFS, kde budou hrát ve čtvrtfinále s Plzní. "Poháru budeme věnovat velkou pozornost. Všude ve světě je to velmi prestižní záležitost a věřím, že se to stává již také u nás. Navíc - je odtud blízko do evropských pohárů. Přikládáme mu možná větší důležitost než lize," tvrdil Rada.

Důležitý vstup do jara

Kdyby měl včas kompletní tým, zimu by si jinak pochvaloval. "Ideální počasí nám dovolilo zrušit i jedno soustředění, rozehraní jsme na tuto dobu velmi dobře. Teď bude důležité, jak zvládneme vstup do jara. Nejdříve hrajeme s dvěma aspiranty na titul, pak se zachraňující se Příbramí," řekl Rada, jenž stejně jako většina jeho kolegů považuje úvodní duel za velmi důležitý.

Kapitánem týmu zůstává nejzkušenější ligový hráč Jozef Weber, který v neděli na Letné uzavře čtvrtou stovku zápasů v nejvyšší soutěži. "Na kolik zápasů celkem se cítím? Budu rád, když jich budu mít na konci 412, to znamená, když dohraju ve zdraví letošní ligu," žertoval sedmatřicetiletý záložník, který stále patří mezi opory mužstva. O konci kariéry nemluví.

Reklama

Související témata: