Hlavní obsah

Slavia ozdobila korunovaci výhrou nad Spartou. O Evropu si zahraje Baník

Praha
Aktualizováno

Fotbalová liga vyvrcholila pátým kolem nadstavby ve skupině o titul. Mistrovská Slavia ozdobila skvělou sezonu domácí výhrou v derby nad třetí Spartou 2:1. Na dálku se bojovalo o páté místo zajišťující kvalifikační utkání o Evropskou ligu s Mladou Boleslaví. To nakonec zvládl lépe Baník díky remíze 1:1 na hřišti druhé Plzně. Liberec bude v Evropě příští sezonu chybět, protože v podještědském derby, v němž potřeboval získat víc bodů než Ostrava v Plzni, prohrál s Jabloncem 0:1 a skončil šestý.

Co říkali slávisté po vydařené sezoně?Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Slávisté Milan Škoda a Tomáš Souček na tiskové konferenci

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Oslavy titulu Slavie na hřišti

Slavia už měla jistý titul po předchozím utkání v Ostravě a oslavy si osladila výhrou nad rivalem ze Sparty. Na vedoucí gól Součka ještě odpověděl z penalty Kanga, ale po přestávce rozhodl Baluta.

Sešívaní tak neprohráli se Spartou už v osmém utkání za sebou a v tabulce skončili před svým velkým soupeřem s náskokem sedmnácti bodů.

Slávisté Milan Škoda a Tomáš Souček na tiskové konferenciVideo: Sport.cz

Liberec už neměl boj o Evropu zcela ve svých rukou, ale v derby se nakonec páté příčce ani nepřiblížil. Střelecky se totiž v Jablonci neprosadil. Vůbec první gól v zápasech mezi těmito soupeři v této sezoně naopak krátce po přestávce vstřelil jablonecký Holeš, který zajistil svému týmu vítězství a Slovan odstřihl od pohárové naděje.

Obhájce titulu z Plzně už nemohl na konečné druhé příčce nic změnit, přesto se doma z Ostravou brzo ujal vedení zásluhou Pernici. Po přestávce však srovnal explzeňský Procházka. Baník už remízu udržel a venku bodoval po sedmi ligových porážkách. Viktoria díky remíze udržela domácí neporazitelnost.

Skupina o titul - 5. kolo:
Slavia - Sparta 2:1
Branky: 7. Souček, 50. Baluta - 19. Kanga (z pen.)
Plzeň - Ostrava 1:1
Branka: 6. Pernica - 67. Procházka
Jablonec - Liberec 1:0
Branka: 48. Holeš
Kvalifikační utkání o Evropskou ligu
Sobota 1. června
15:00 Baník - Mladá Boleslav
PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Slavia 35 79 : 26 83
2 Plzeň 35 57 : 32 78
3 Sparta 35 59 : 33 66
4 Jablonec 35 58 : 32 57
5 Baník 35 39 : 43 47
6 Liberec 35 34 : 32 46

Reklama

Související témata: