Hlavní obsah

Slovácko - Teplice 2:2Slovácko v boji o záchranu získalo na úvod jara jen bod

MinutaMin. Tým Hráč Akce
40. Džeko 0 : 1
60. Němčický 1 : 1
61. Görner 2 : 1
71. Lukáš 2 : 2

PRAHA

Fotbalisté Slovácka v úvodním utkání 18. kola první ligy remizovali s Teplicemi 2:2 a zůstávají na posledním místě tabulky. Teplice poslal v prvním poločase do vedení krásnou střelou Džeko, domácí po přestávce dvěma slepenými góly Němčického a Görnera otočili. Dělbu bodů obstarala v 70. minutě hlavička Lukáše.

Článek

Ačkoli problémy sužované Slovácko začalo aktivněji, do jediné střelecké příležitosti se v úvodu dostal teplický obránce Lukáš, nůžkami však poslal odražený míč z vápna mimo branku. Před hostujícím brankářem Slavíkem bylo nebezpečno poprvé v 16. minutě, ale Görnerův centr z přímého kopu jen prosvištěl kolem levé tyče.

Na druhé straně pronikl do šestnáctky Jirsák, na jejím rohu po souboji s Inemanem upadl, avšak vykoledoval si jen žlutou kartu za filmování. Teplická snaha se během prvního poločasu tříštila o pozornou obranu domácích, Drobisze zaměstnala především skákavá střela z dálky v podání Benáta. Slovácko bylo před šestnáctkou aktivnější, ale vytěžilo z toho jen nepříjemnou střelu Kúdely, s níž si Slavík poradil.

Z prvního poločasu tak vynikla až 39. minuta. Domácí Görner nasadil jesličky Sabouovi a pádil do rozhozené obrany, před šestnáctkou však míč ztratil. Teplice okamžitě přešly do rychlého protiútoku, který zakončil Džeko před šestnáctkou střelou do levého horního růžku Drobiszovy branky.

Slovácko vstřelilo dvě branky v rozmezí minuty 

Hráči Slovácka se po poločase z inkasované branky oklepali. Hned na úvod pálil Honka vedle, vzápětí týž hráč po Sabouově přiťuknutí sklepl na Görnera, jehož technickou střelu Slavík u pravé tyče ještě zneškodnil. Úvodní pětiminutovku domácí aktivity pak završila Šuškavčevičova hlavička do boční sítě.

Tepličtí se poté z tlaku domácích dokázali vymanit, ale v 59. minutě ztratil u postranní čáry míč Benát, Němčický vypálil z 25 metrů a jeho tečovaná střela zapadla až za záda bezmocného Slavíka. Jen minutu nato se situace opakovala, hosté ztratili u vlastní šestnáctky míč, ten doputoval ke Görnerovi, jenž bez přípravy trefil pravý horní roh. V 64. minutě pak ještě unikl Ivana, ale z úhlu poslal míč jen mimo branku Teplic.

Severočeši se i díky příchodu Doležala s Dortem z obratu ve skóre vzpamatovali. Prvně jmenovaný vybojoval po rychlé akci přímý kop, sám jej rozehrál a po nepřehledné situaci musel vykopávat míč na brankové čáře až stoper Ineman. Hosté se však dostali ještě k jednomu centru, který po teči doputoval až na malé vápno k Lukášovi a ten hlavou doklepl do sítě. Šancí poté ubylo, Teplice se zatáhly a nakonec dovedly utkání do remízového konce, i když dva brejky Džeka musel hasit až Drobisz, respektive domácí obrana.

1. FC Slovácko - FK Teplice 2:2 (0:1)
Branky: 39. Džeko, 70. Lukáš - 59. Němčický, 60. Görner. Rozhodčí: Jílek - Lhoták, Košec. ŽK: Ineman, Görner - Klein, Jirsák, Kaufman. Diváci: 4125.
Slovácko: Drobisz - Kaspřák, Šuškavčevič, Ineman, Němčický - Racko (46. Kubáň), Görner, Kúdela, Šturma - Ivana, Honka (61. Šimáček). Trenér: Malura.
Teplice: Slavík - Kaufman, Lukáš, Klein, Krmaš - Verbíř (77. Štohanzl), Benát (67. Doležal), Sabou, Jirsák - Fenin (63. Dort), Džeko. Trenér: Bartl.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice