Hlavní obsah

Poučení z blbé sezony? Rychle shánět trenéra, posily a fandit Arsenalu...

Praha

Zatímco sešívaní na hrací ploše chystali mistrovské oslavy, jejich rival co nejrychleji opouštěl Eden. Fotbalisté pražské Sparty porážkou 1:2 v derby uzavřeli další nepovedenou sezonu. „Nebyla dobrá, máme se v čem zlepšovat. Nesplnili jsme cíl, který jsme si vytyčili,“ kaboní se kapitán Martin Frýdek. „Sparta každopádně potřebuje posílit, aby se zvýšila konkurence,“ zdůrazňuje dočasný trenér Michal Horňák.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Martin Frýdek a Milan Heča nastupují k utkání s Baníkem Ostrava.

Článek

Sezonu s týmem dokončil, ale jeho výpomoc nejspíš brzy skončí. Sparta shání stálého kouče, jehož jméno by mohla oznámit již v průběhu příštího týdne. Podle zpráv ze zákulisí je blízko dohody s olomouckým Václavem Jílkem.

„Vím jen, že se jedná o pozici prvního trenéra, ale víc říci nemohu. Nevím, v jakém stadiu jednání je," líčí Michal Horňák.

Třetí místo znamená pro letenský klub další neúspěch. „Nejsme tam, kde bychom chtěli být. Musíme se zvednout, posílit kádr a hrát s jiným entuziasmem," zdůrazňuje kouč.

Kde posílit? Nejlíp v každé řadě...

Míní, že pevný základ kádru na Letné mají. jenže ve chvíli, kdy je na marodce téměř deset hráčů, pak se všechno rozpadne. „Tahounem měl být Bořek Dočkal, jenže odehrál jen pár zápasů... Posílení je nutné. Potřebuje dávat góly, takže hlavně na postu útočníka či ofenzivního hráče. Ideální je, aby do každé řady přišel někdo, kdo by zvedl kvalitu," přemítá Horňák.

Největší napětí však Spartu teprve čeká. Pokud Arsenal ve finále Evropské ligy porazí Chelsea, zajistí letenskému týmu přímý postup do základní skupiny Evropské ligy v příští sezoně.

„Všichni v týmu budeme samozřejmě fandit Arsenalu a držet mu palce," doufá Frýdek, že ideální scénář se třeba přece jen naplní.

Reklama

Související témata: