Hlavní obsah

Kladno - Příbram 0:0Příbram uhrála na Kladně bod, ale zůstává předposlední

KLADNO

Bezbrankovou remízou se v utkání 18. kola první fotbalové ligy rozešly týmy Kladna a Příbrami, které na dálku bojují o záchranu v nejvyšší soutěži. Příbram tak ani na osmý pokus nevyhrála a zůstává předposlední, Kladno čeká na vítězství už čtyři utkání.

Článek

Kladenští měli ve středočeském derby svému rivalovi v záchranářském souboji co oplácet, protože na podzim U Litavky těsně prohráli. Pokud by dnes zvítězili, měli by před předposlední Marilou už osm bodů k dobru. Příbram v zimní pauze mocně zbrojila a dnes v základní sestavě představila šest nových hráčů. Tým, kterému má k udržení v nejvyšší soutěži pomoci návrat zkušeného kouče Jiřího Kotrby, se ale dnes v Kladně zpočátku hledal.

Po zaváhání jedné z posil zvučných jmen Hunala už v desáté minutě postupoval z boku sám na branku Cigánek, ale gólman Pařízek vytáhl skvělý zákrok proti jeho přízemní ráně i následné dorážce Kaliny. Příbram se poprvé připomněla při ofenzivních manévrech o čtyři minuty později, když první střelecký pokus Lesáka bezpečně zkrotil gólman Pavlík, hrající svůj úvodní ligový zápas.

Ve 21. minutě se stejný souboj opakoval a příbramští měli blízko k vedení: po nacvičeném signálu se Otepkův roh dostal až k Lesákovi, jehož střela skončila na tyči Pavlíkovy branky.

Na kladenském stadiónu to ale byla poslední zajímavá akce. Diváky urputná a nervózní bitva plná ostrých osobních soubojů nadchnout nemohla. Zápas směřující k remíze mohl na příbramskou stranu strhnout Otepka, ale proti jeho povedenému trestnému kopu bravurně zakročil Pavlík.

Domácímu Kladnu chyběly proti dobře organizované příbramské defenzivě nápady i moment překvapení. Míč za Pařízkova záda neprotlačil ani litevský útočník Radzinevičius. Deset minut před koncem příbramští zadáci po delší době nechali domácím o trochu více místa, ale křížná střela střídajícího Veleby se mezi tři tyče těsně nevešla. Bezbranková remíza tak v záchranářském souboji mnoho nenapověděla.

SK Kladno - Marila Příbram 0:0
Branky: Rozhodčí: Jech - Hojsík, Jiřík. ŽK: Kratochvíl, Simpson - Kropík, Vaculík, Jungr, Otepka. Diváci: 2750.
Kladno: Pavlík - Pončák, Šimůnek, Killar, Hamouz - Kratochvíl, Cigánek, Strnad, Kalina (78. Čáp) - Radzinevičius, Simpson (60. Veleba). Trenér: Koubek.
Příbram: Pařízek - Lesák, Halama, Hunal, Kropík - Jungr, Šmerda (49. Nohýnek), Sviták, Otepka - Vaculík (56. Huňa), Rilke (85. Řezníček). Trenér: Kotrba.

Reklama

Související témata: