Hlavní obsah

Brno - Budějovice 5:0Brňané slavili vysoké vítězství 5:0 nad Budějovicemi ohňostrojem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Homoláč (vlastní) 1 : 0
25. Peroutka (vlastní) 2 : 0
30. Polách 3 : 0
80. Zelenka 4 : 0
86. Pacanda 5 : 0

BRNO

Excelentní výkon podložený i přesnou koncovkou vynesl fotbalistům Brna jasné vítězství nad Českými Budějovicemi 5:0. První tři branky padly už v první půlhodině, kdy domácí fotbalisté přehrávali svého soupeře ve všech směrech. Fotbalisté Budějovic sice po změně stran srovnali krok, v závěrečných deseti minutách ale inkasovali další dva góly.

Článek

Brno už dvacet zápasů po sobě na domácím stadiónu neprohrálo a po utkání připravilo vedení klubu fanouškům ohňostroj.

Oboustranně poněkud opatrný začátek ukončil rychle Polách. Jeho trestný kop z levé strany přizvedl hlavou budějovický obránce Homoláč a brankář Křížek už na změnu míče nestačil reagovat. Hosté se sice pokusili srovnat krok, jejich akce ale většinou končily už ve středu pole. Jedinou výjimkou byly v úvodu dvě střely aktivního Holendy, které brněnský brankář Lejsal s přehledem zlikvidoval. Vážněji zahrozili budějovičtí fotbalisté pouze ve 14. minutě, kdy po centru obránce Kladrubského mířila hlavička Táborského těsně nad břevno brněnské branky.

Po dvaceti minutách sice ztratili Brňané zraněného obránce Švejnohu, kterého nahradil Kuncl, ale stále předváděli v teplém jarním počasí pohlednou hru. Dokázali ji zrychlit akcemi na jeden dotek, vynikali i rychlým přenášením míče a bleskovými úniky.

Hostující obránci se dostali pod vytrvalý tlak. Ve 25. minutě rozehrál Polách opět trestný kop a dezorientovaný obránce Peroutka po hlavičkovém souboji s Trousilem zaznamenal druhý vlastní gól Jihočechů. Hra budějovického týmu se po druhé brance změnil v chaos, který brněnští útočníci pohotově využívali.

Poborský oživil trápení

Ve 27. minutě Okleštěk zakončil sólovou akci střelou těsně vedle branky. O tři minuty později založil Siegl v obranném pásmu akci, přes Bestu se dostal míč k Poláchovi. Ten si kličkami pohrál s obranou soupeře a přízemní střelou poslal míč do sítě. V závěru poločasu oživil českobudějovické trápení Poborský, jehož střela ale mířila nad branku.

Trenér Cipro vyměnil o přestávce nejistého Homoláče za Žižku a výkon Budějovic se ve druhém poločase výrazně zlepšil. Hosté ovládli střed hřiště a jejich přímočaré útoky hrozily nebezpečím. Největší šanci ke skórování měl po hodině hry opět Holenda, jehož hlavička těsně minula branku.

V závěrečných deseti minutách Budějovice ale zcela vypadly z role. Čtvrtý gól přidal v 80. minutě Zelenka a nadílku ukončil po pouhých třech minutách pobytu na hřišti střídající Pacanda.

1. FC Brno - SK Dynamo České Budějovice 5:0 (3:0)

Branky: 9. vlastní Homoláč, 25. vlastní Peroutka, 30. Polách, 80. Zelenka, 86. Pacanda. Rozhodčí: Kovařík - Filípek, Tulinger. ŽK: Polách - Adamec, Holenda, Horejš, Plocek, Táborský, Peroutka. Diváci: 5825. 

Brno: Lejsal - Švejnoha (20. Kuncl), Mazuch, Trousil, Siegl - A. Besta, Polách, Holek, Okleštěk - Zelenka (83. Pacanda), Wagner (68. Vrána). Trenér: Mazura.

Č. Budějovice: Křížek - Kladrubský (71. Gruber), Horejš, Homoláč (46. Žižka), Peroutka - Poborský, Adamec (54. Mrkvička), Dvořák, Plocek - Holenda, Táborský. Trenér: Cipro.

Reklama

Související témata: