Hlavní obsah

Olomouc - Ostrava 1:3Olomouc pod koučem Petrželou doma poprvé prohrála

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Lukeš 0 : 1
35. Varadi 0 : 2
39. Hubník 1 : 2
89. Střihavka 1 : 3

OLOMOUC

Fotbalisté Ostravy vstoupili do prvoligového jara vítězstvím 3:1 v Olomouci a Sigmě připravili první domácí porážku od nástupu kouče Vlastimila Petržely. Baník před dvanácti tisíci diváky zničil soupeře smrtícími brejky, po kterých dal dvě ze tří branek. Sigma se prosadila jen jednou, když střídající Hubník překonal Vaška po necelých deseti vteřinách pobytu na hřišti.

Článek

Ostrava naplnila předsevzetí o aktivním pojetí už za čtyři minuty: Varadi s Lukešem si vyměnili míč v pokutovém území a nový ostravský kapitán se ve funkci uvedl parádní křížnou trefou.

Střed improvizované obrany Baníku bez klíčových stoperů Klimpla s Bestou v úvodu nefungoval bezchybně, proto téměř z protiútoku vyslal Melinho kolmicí do sóla Janotku, ale ten obstřelil kromě Vaška i tyč.

Defenzivní problémy měl ovšem i soupeř. Sigma představila v obranné čtveřici tři nové muže a na nesehranosti to bylo znát. Hlavně Varadi s Mičolou, které zásoboval přesnými pasy tvořivý Lukeš, dělali domácím zadákům obrovské problémy. Jeden ze zničujících brejků hostům vyšel v 34. minutě, když Varadi v cestě za Lukešovým dlouhým pasem předstihl Jindřiška a z dvaceti metrů v obtížně poloze přeloboval vybíhajícího Vojáčka.

Baník hrozil brejky

Domácí dokázali kombinovat v hloubi pole, ale před Vaškem jim toho Baník moc nedovolil. V 34. minutě však hosté měli velké štěstí, když sudí Královec zřejmě přehlédl Markovu ruku v pokutovém území. Kouč Sigmy Vlastimil Petržela po 38 minutách rezignoval na hru na jediného klasického útočníka. Poslal na hřiště Hubníka, který první kontakt s míčem po necelých deseti sekundách proměnil v gól, když se po rohovém kopu z šestnácti metrů přesně opřel do odraženého balonu.

Přímočaré brejky Ostravy však Sigmě nedaly vydechnout. Domácí prakticky za celý zápas nenašli účinný způsob, jak eliminovat soupeřův rychlý přechod do protiútoku. Pozdě se vraceli a nestíhali doplňovat volné prostory. Těsně před přestávkou zamotal hlavy olomouckým obráncům Varadi, ale Magera jeho akci pohřbil nepřesnou hlavičkou.

Ostravský útočník se po dalším Varadiho průniku ukopl ve vyložené příležitostí i v 50. minutě. Jeho nepovedená rána sice našla ještě lépe postaveného Mičolu, který ale přestřelil prázdnou branku. Olomoucké úsilí o zvrat postrádalo nápad. Jen Hartig se jednou zorientoval uvnitř velkého vápna, ale jeho přesný zásah z otočky neplatil pro ofsajd. Baník vedení vcelku snadno ubránil a minutu před koncem dotáhl další výpad do rozhozené obrany, když čerstvý Střihavka přidal hlavou svůj osmý gól v letošní sezoně.

Sigma Olomouc - Baník Ostrava 1:3 (1:2)
Branky: 38. Hubník - 4. Lukeš, 34. Varadi, 89. Střihavka. Rozhodčí: Královec - Zlámal, Gallo. ŽK: Randa, Hartig - Čoupek, Cigánek. Diváci: 11.123.
Olomouc: Vojáček - Jindřišek, Hochmeister (68. Hořava), Šedivý, Vepřek - Janotka (63. Štěpán), Melinho, Randa, Pulkert (38. Hubník), Onofrej - Hartig. Trenér: Petržela.
Ostrava: Vašek - Řezník, Cigánek, Bystroň, Čoupek - Rajtoral, Marek, Lukeš (85. Střihavka), Mičola (90. Metelka) - Varadi (72. Mišinský), Magera. Trenér: Večeřa.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice