Hlavní obsah

Most - Zlín 0:0Most si v průměrném utkání rozdělil body se Zlínem

MOST

Fotbalisté Mostu v utkání 18. kola první fotbalové ligy remizovali se Zlínem 0:0. Nepříliš pohledné utkání se sice neslo po většinu času v režii domácích, ti však na pozorně a důrazně bránící Zlín recept najít nedokázali. Šance tak přišly až v samém závěru utkání, v němž dokonce domácí Pikl nastřelil břevno, ale s výsledkem ani on pohnout nedokázal.

Článek

V sestavě domácích scházel obránce Petr Johana, kterého se po návratu z Turecka rozhodl tréner Ščasný šetřit a neriskovat jeho zranění. První poločas příliš pohledných akcí nenabídl. Prvním náznakem šance se tak stal až v 11. minutě přízemní centr Gašparíka, který projel nikým netknut napříč celým zlínským malým vápnem.

Most se sice tlačil dopředu a snažil se tvořit hru, ale jeho snaha se tříštila o pozornou zlínskou obrannou hráz, která domácím až do 35. minuty vůbec nic nedovolila. To brejky hostí byly o poznání nebezpečnější. V 17. minutě oklamal Červenka na levé straně pokutového území Krejčího, na zadní tyči našel Janíčka, který ale z voleje trefil jen Vaniaka. Mostecký brankář byl v permanenci i o čtyři minuty později, kdy musel krotit tvrdou střelu Vidličky.

Domácí se s dobrým napadáním zlínských hráčů srovnali až před koncem poločasu, soupeře zatlačili a začali před jeho branku posílat nebezpečné centry. V 35. minutě našel Macek hlavu Alexandra Mendyho, ten však trefil jen rukavice brankáře Zlámala. Byla to první a nadlouho i jediná střela domácích mezi tyče. Více než předvedená hra plná nepřesností tak zaujal odchod zlínského útočníka Žůrka, který zřejmě se zraněním břicha odkulhal ze hřiště a musel být střídán.

Nepříliš záživná hra pokračovala i po přestávce. Mostečtí se sice i nadále tlačili dopředu, šancí si však vypracovali jen poskrovnu a i s nimi naložili bídně. V 61. minutě vypálil po skrumáži na hranici šestnáctky Vozábal, jeho křížný halfvolej ale Zlámalovu levou tyč o decimetry minul. Lépe se nevedlo ani v 72. minutě Piklovi, jemuž po vtipném prostrčení od Vozábala skočil v poslední chvíli pod nohy Zlámal. Zlínský brankář byl vidět o nadále, po stažení jednoho z centrů si dokonce vykoledoval pádem i žlutou kartu pro Mendyho. O chvíli později v poklidu zneškodnil nepovedenou střelu podrážkou v podání Pikla.

Zlín se postupem času omezil jen na bránění nerozhodného výsledku, avšak málem mohl získat i víc. V 88. minutě si za obranu naběhl na dlouhý centr z přímého kopu zlínský Bača, ale jeho hlavičku ze šibenice vyškrábl Vaniak. Velká šance hostí naprosto změnila obraz hry. Hned o dvě minuty později utekl po levé straně mostecký Zbončák, centrem našel na bližší tyči Pikla, ale jeho hlavička se Zlámalovou pomocí jen rozezvučela břevno. Odražený míč poté poslal jen nad branku Vozábal. Když pak v poslední minutě zkazil nadějný brejk i zlínský Červenka, dospělo utkání k remíze.

FK SIAD Most - FC Tescoma Zlín 0:0
Rozhodčí: Matějek - Večeřa, Handlíř. ŽK: Mendy - Vyskočil, Zbožínek, Červenka. Diváci: 5629.
Most: Vaniak - Krejčí, Procházka, Hainault, Zbončák - Macek (58. Trubila), Vozábal, Pikl, Gašparík (53. Štípek) - Pešír (78. Schut), A. Mendy. Trenér: Ščasný.
Zlín: Zlámal - Vidlička, Švach, Zbožínek, Penner - Janíček (79. Kraus), Zúbek, Šmahaj (64. Opiela), Červenka - Žůrek (39. Bača), Vyskočil. Trenér: Hoftych.

Reklama

Související témata: