Hlavní obsah

Teplické hráče štvaly slepené góly

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

Povinnost velela Teplicím na půdě Slovácka vyhrát. Poslední celek tabulky jim však remízou 2:2 udělal čáru přes rozpočet v boji o pohárovou Evropu remízou.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto

Článek

Trenér Severočechů Jiří Bartl to však viděl jinak. „Za bod jsem rád. Je pro nás určitě velmi cenný,“ tvrdi, a dá se s ním i souhlasit, neboť jeho svěřenci většinu zápasu tahali za kratší konec.

„K výhře měly blízko oba týmy. Kdyby ale na naší straně stálo trochu štěstí, mohli jsme nakonec zvítězit. Výborně jsme rozehráli a také v závěru Verbíř se střídajícím Doležalem mohli rozhodnout. Dělba bodů je ale spravedlivá,“ připustil Bartl, jehož svěřenci ve druhé půli inkasovali dvakrát v průběhu jediné minuty.

„Něco takového by se nám stávat nemělo. Hrubé individuální chyby, když zcela zbytečně ztratíte míč, který máte jasně ve své moci, jsou příliš velikým luxusem a na to jsme doplatili. Věděli jsme, že domácí nás mohou dostat pod tlak jen elánem a nadšením. Přesto právě na to jsme několikrát nedokázali reagovat,“ zlobil se Bartl.

Sabou: Buďme za bod rádi 

Zklamaní byli i tepličtí hráči. „Počítali jsme s tím, že to budeme mít těžké. Kouč Malura postavil konkurenceschopný tým. Chtěli jsme ale vyhrát a začátek napovídal, že by se nám to mohlo i podařit. Dva góly v průběhu minuty nás však dostaly dolů. Můžeme být proto rádi, že máme alespoň bod,“ řekl teplický kapitán Jiří Sabou.

„Nepamatuji si, že bychom někdy inkasovali tak rychle dvakrát za sebou. Byla to rána,“ tvrdil i Pavel Krmaš, který se na ligovou scénu vrátil po dlouhé pauze zaviněné těžkým zraněním. „Na to, že trénuji teprve od ledna, to celkem šlo. Výsledek však mohl být lepší,“ dodal Krmaš.

Rozladění neskrýval ani zkušený Pavel Verbíř. „První poločas se nám povedl. Aktivní jsme chtěli být také ve druhém, ale domácí se vypnuli k obrovskému náporu, který korunovali dvěma góly. Jsme proto rádi, že jsme alespoň vyrovnali. Kdybychom odjížděli s prázdnou, bylo by naše zklamání mnohem větší,“ konstatoval Verbíř.

Přiznal však, že ze zápasu má hodně smíšené pocity. „Paradoxně jsme totiž nakonec mohli i vyhrát. V šancích jsme však netrefili míč tak ideálně jako domácí Němčický s Görnerem, a proto si odvážíme jen bod. Faktem ale je, že i Slovácko mohlo rozhodnout,“ vysvětlil Verbíř.

Reklama

Související témata: