Hlavní obsah

Mladá Boleslav měla v Plzni k výhře blíž, ale Daněk byl proti

PLZEŇ

Od 10. září loňského roku, kdy se radovali z vítězství v Příbrami, čekají fotbalisté Mladé Boleslavi na ligovou výhru z venku. Zlomit se jim to nepodařilo ani v neděli v Plzni. Sice měli více šancí, ale výborného Michala Daňka v brance nikdo nepřekonal.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto

Článek

„Nejhorší byl asi roh Boleslavi ve 45. minutě a hlavička Kysely. Při ní jsem měl co dělat, ale naštěstí se mi podařilo vyrazit míč na břevno,“ přiznal Daněk. „Jsem rád, že jsem vychytal nulu, stejně jako na podzim v Boleslavi, ale radši bych měl tři body. Někteří včetně mě jsou z remízy zklamáni. Byl to první jarní zápas a doufal jsem, že by se to mohlo povést. Možná jsme byli trochu přemotivovaní,“ uvedl plzeňský gólman.

Daněk čekal, že od Boleslavi bude největší nebezpečí hrozit ze standardních situací. „Mají vysoké hráče. Snažili jsme se na to dávat pozor, ale stejně tam pár dobrých šancí měli,“ ohlížel se za zápasem třiadvacetiletý odchovanec Baníku Ostrava. „Bod je zasloužený, nějaké velké chyby jsme nedělali. Ve druhé půli už byla hra místy chaotická s řadou nakopávaných balónů,“ přidal nejzkušenější z plzeňských hráčů, obránce Martin Müller.

Pro Boleslav, po podzimu čtvrtý tým tabulky, je remíza vzhledem k ambicím na čelní příčky málo. „Přitom jsme měli možná pět vyložených šancí. Kdyby Holub dal hned zkraje zápasu gól, mohlo to hned vypadat jinak. Nedostali jsme se do hry, jak jsme si představovali. Zápas byl hodně rozkouskovaný, čemuž pomohl i pan rozhodčí. Pořád se někdo válel, pořád se hra přerušovala,“ řekl trenér Dušan Uhrin mladší.

„Chtěli jsme vyhrát, ale byl to první jarní zápas. Máme v týmu nové hráče, třeba Dittrich hrál v Plzni poprvé v lize,“ připomněl kouč záložníka získaného na hostování ze Sokolova. Ten nastoupil na  levém kraji zálohy místo Poláčka, jenž po nemoci nebyl ani na lavičce.

Až příliš mnoho očekávání

Místo v základní sestavě si v boleslavském týmu po odchodu Kuliče do Sparty vybojoval Radim Holub, jenž nastoupil ve dvojici s Peckou. „Co je platné, že si vytvoříme víc šancí než soupeř, když nedáme gól. Na to se nehraje. Bod z venku ujde, ale v naší situaci potřebujeme vyhrávat,“ věděl zkušený útočník, který má v lize odehráno po včerejšku 276 zápasů.

Nejvíce zklamaný byl boleslavský kapitán Marek Matějovský, protože musel asi čtvrt hodiny před koncem střídat kvůli zranění kolena. „Limberský mě do něj kopnul. Zkoušel jsem to rozběhat, rozehrál jsem jeden trestňák, ale v noze mě pořád píchalo. Snad to nebude nic vážného, v pondělí půjdu na vyšetření,“ prozradil Matějovský. „Odchod Marka byl citelnou ztrátou. Koleno má jen nakopnuté a pevně věřím, že to nijak vážné nebude,“ přidal trenér Uhrin.

Matějovský věděl, že Boleslav rozhodně nepředvedla nějaký famózní výkon. „Bylo tam z naší strany hodně očekávání. Chtěli jsme vyhrát, šancí bylo docela dost. Nakonec je to ale plusový bod,“ tvrdil střední záložník a rozhodně nechtěl svalovat nezdar na odchod útočníka Kuliče do Sparty. „Vpředu máme pořád moc šikovné kluky, hráli jsme spolu skoro celou přípravu, takže času na sehrání bylo dost. Přeci se nemůžeme donekonečna vymlouvat, že nám chyběl Kulič,“ přiznal Matějovský.

Reklama

Související témata: