Hlavní obsah

Hušek poprvé trénoval, Rezek bude Spartě chybět tři týdny

PRAHA

Na tréninku fotbalistů Sparty Praha se poprvé od zranění na soustředění ve Španělsku objevil záložník Luboš Hušek. Sparťanská marodka však stále není prázdná, zhruba tři týdny si bude muset podle prvních odhadů odpočinout útočník Jan Rezek, který má natažené postranní kolenní vazy.

Článek

Do dvoufázové přípravy se nezapojil ani Libor Došek, ale ve čtvrtek se už začne chystat se spoluhráči na nedělní ligový zápas v Příbrami. Sparťané neutrpěli při nedělním debaklu s Jabloncem pouze psychickou újmu, ale také citelné fyzické šrámy.

V pondělí se na tréninku neobjevili nejen Rezek, ale ani Marek Kulič či Jan Šimák, kteří se svěřili do péče lékařů. K radosti trenéra Bílka se ale většina z nich rychle vrací do plné přípravy a naskakují do ní i hráči, kteří ještě v neděli s Jabloncem chyběli.

Především Hušek, který nemohl hrát kvůli potížím s kolenními vazy a kotníkem od posledního přípravného duelu se Silkeborgem na španělském soustředění. S mužstvem proto netrénoval dva týdny, ovšem na nedělní zápas by mohl být již připraven.

Na tréninku nebyl ani Slepička

Ještě déle chyběl Bílkovi levý obránce Michal Kadlec, ale také on už je v plném tréninku, o víkendu dokonce sehrál celý zápas za sparťanské béčko. "S fyzičkou jsem nikdy neměl problémy. Tento týden budu pracovat na výbušnosti, ale na zápas jsem již připraven. Jsem hladový po fotbale," uvedl dnes na klubovém webu.

Větší otazník visí nad startem hlavního klubového kanonýra Doška, který si před týdnem narazil křížovou kost a velké bolesti zad mu nedovolily trénovat. "Libor ještě dnes byl pouze v posilovně, ve čtvrtek však začne s lehkým tréninkem na hřišti," řekl ČTK klubový mluvčí Lukáš Přibyl. Rezkova léčba se odhaduje na nejméně dva až tři týdny. "Stále to bolí, rozhodně s tím nemůžu trénovat," prohlásil útočník.

Dnešní dva tréninky se spoluhráči neabsolvoval také další útočník Miroslav Slepička. Ten sice po zranění zvládl celou zimní přípravu, ale operovaný kotník ho občas ještě pobolívá, a tak má odlišně rozdělenou zátěž a často regeneruje.

Reklama

Související témata: