Hlavní obsah

Budějovické fotbalisty trápí viróza, zápas s Mostem je ohrožen

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Nad nedělním zápasem první fotbalové ligy mezi Českými Budějovicemi a Mostem se vznáší velký otazník. Důvodem je rozsáhlé zatím blíže nespecifikované virové onemocnění, které postihlo deset hráčů Dynama i trenéra Františka Cipra.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

Českobudějovický klub by měl v pátek kolem poledne dostat výsledky vyšetření z infekčního oddělení tamní nemocnice, podle toho se rozhodne, zda se duel s Mostem uskuteční.

V českobudějovické kabině podle všeho řádí střevní chřipka. "Je to nepříjemná situace, ale věříme, že jde jen o nějakou krátkodobou virózu. V Českých Budějovicích je podobných typů onemocnění teď hodně," řekl sekretář klubu Milan Čadek.

Už před nedělním zápasem v Brně, kde Jihočeši utrpěli pětibrankový debakl, si někteří hráči stěžovali na příznaky virózy. Na začátku týdne bylo indisponováno už deset fotbalistů a také kouč Cipro. Všichni byli ve středu v nemocnici na vyšetření a dnes se poprvé zapojili do tréninkového cyklu. Ten už vedl i Cipro.

 Dynamo trénovalo pouze s jedenácti hráči

Během týdne jinak Dynamo trénovalo pouze s jedenácti hráči. "Dnes už kluci zkoušeli lehce trénovat a vyklusávat, ale po tréninku rozhodně nebyli v nějakém ideálním stavu," popsal Čadek.

Českobudějovický klub už o problémech svého mužstva informoval funkcionáře fotbalového svazu. Ředitel první ligy Ivo Lubas počká na výsledky pátečních testů a podle toho rozhodne o osudu nedělního duelu. "Ale v zájmu všech stran, i té budějovické, je, aby se v neděli hrálo," řekl Lubas.

V minulé sezoně první ligy byly kvůli zdravotním komplikacím odloženy čtyři zápasy. Nejprve kvůli epidemii příušnic nehrálo Slovácko v druhém kole utkání s Mladou Boleslaví, v desátém kole postihlo infekční onemocnění mostecký tým před duelem v Jablonci a na jaře muselo Brno kvůli střevní infekci odložit hned dvě svá utkání proti Blšanům a Slavii.

Reklama

Související témata: