Hlavní obsah

Svět oslavuje triumf Navrátilové

PRAHA

Martina Navrátilová se díky dvacátému wimbledonskému titulu opět dostala na titulní strany sportovních příloh téměř všech deníků. Všechny listy americkou tenistku oslavují jako nestárnoucí legendu a konstatují, že ve Wimbledonu přepsala další kapitolu historie 'bílého sportu'.

Foto: Internet

Martina Navrátilová i ve svých 46 letech řádí na tenisových dvorcích.

Článek

S originální paralelou v té souvislosti přišel list The New York Times, jehož komentátor připomněl poslední přelet concordu. Slavný nadzvukový letoun absolvoval v neděli jeden z posledních letů ve službách britských aerolinek a spatřit jej mohli i diváci ve Wimbledonu, když se chystal na přistání na nedalekém letišti Heathrow. Krátce poté nastoupila na kurt Navrátilová s Paesem k finále smíšené čtyřhry.

"Vpodvečer ve třičtvrtě na šest přeletěl nad dvorci All England Clubu concorde, naposledy v době, kdy se tu hrál tenis. British Airways totiž super letoun v říjnu vyřadí z provozu," připomněl list The New York Times.

"O devadesát minut později způsobila podobné pozdvižení Martina Navrátilová, která ve svých sedmačtyřiceti letech slavila zisk dvacátého wimbledonského titulu. Přelet concordu zanechal na všech dojem, ale potlesk diváků, kteří vzdali poctu Navrátilové, byl vřelejší a trval déle - přinutí Navrátilovou, aby se do Wimbledonu vrátila a přežila concorde," dodal list.

The Times: nejlepší tenistka všech dob

Zpravodaj londýnského listu The Times napsal, že se již každý musel dávno smířit s faktem, že Martina Navrátilová je nejlepší tenistkou, jaká kdy žila. "Královna tenisových dvorců stále vládne. Pořád a pořád v sobě nachází to nejlepší bez ohledu na věk a s neutišitelnou touhou vítězit," uvedl deník a připomněl, že kariéra Navrátilové trvá od rolu 1973 už třicet let. "A stále ji ovládá dravý soutěživý duch," zmínil autor.

Americký deník USA Today podotkl, že nádherný příběh Navrátilové pokračuje, a připomněl, že tenistka vyrovnala rekord Billie Jean Kingové v počtu 20 wimbledonských titulů. "Navrátilová přidala další titul do své mozaiky wimbledonských úspěchů," stálo v USA Today.

I na Novém Zélandu vzbudila Navrátilová svými výkony pozdvižení. Tamní list Herald psal o fenomenální kariéře české rodačky a zdůraznil, že titul ve smíšené čtyřhře získala téměř ve 47 letech.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články