Hlavní obsah

Fotbalová Sparta zkusí odčinit úvodní ostudu

PRAHA

Sparta jede do Příbrami odčinit ostudnou porážku s Jabloncem, domácí se ale hodlají v nedělním utkání 19. kola fotbalové I. ligy rvát o každý bod nezbytný k záchraně. „Chceme napravit dojem, i když víme, že to není jen o jednom zápasu. Získat důvěru fanoušků bude trvat déle,“ říká kouč Sparty Michal Bílek.

Článek

Bílek plánuje značné změny proti sestavě, jež ztratila vedení v soutěži. „Už jen kvůli tomu, že se zlepšil zdravotní stav mužstva.“ K dispozici by měli být Došek, Kadlec, Hušek, Kulič a další. Jistý není start Slepičky a chybí Rezek, který má natažené kolenní vazy. Před 10 dny vyhrála Sparta v Příbrami v Poháru ČMFS 2:1. „To nelze srovnávat. Příbram hraje o záchranu, bude víc bojovat. My tam ale jedeme pro tři body,“ velí k výhře kapitán Tomáš Řepka.

„Sparta ale bude pod velkým psychickým i výsledkovým tlakem. To může být do určité míry naše výhoda,“ usoudil příbramský trenér Jiří Kotrba. „V sobotu po tréninku uvidíme, jak na tom budou Hašek se Šmerdou, k dispozici už jsou Mácha a Tesařík,“ dodal kouč před tahákem prvoligového víkendu, jehož program nakonec bude úplný.

Českobudějovičtí přes virózu půjdou do boje s Mostem. „Naštěstí to nebylo infekční. Hráči jsou ale oslabení. Dostávají kapačky. Do neděle snad budou v pořádku,“ řekl kouč Jihočechů František Cipro.

Fotbalová Gambrinus liga - 19. kolo:
Neděle 18. března:
17:00Marila Příbram - Sparta Praha
17:00Mladá Boleslav - FK Jablonec
17:00České Budějovice - SIAD Most
17:00FK Teplice - Viktoria Plzeň
20:15Slovan Liberec - Sigma Olomouc

Reklama