Hlavní obsah

Zlín - Kladno 0:0Zlín propásl možnost k úniku ze sestupového pásma

ZLÍN

Fotbalisté Zlína uhráli v domácím prostředí pouze bezbrankovou remízu s Kladnem a promarnili možnost k úniku ze sestupového pásma v prvoligové tabulce. Zlín pokračoval v trápení v koncovce a jeho čekání na gól trvá už 275 minut, přičemž tři jeho poslední zápasy skončily 0:0.

Článek

Proti takticky hrajícímu Kladnu měl dnes jedinou šanci Činčala, jenž v 51. minutě trefil hlavou břevno. Domácí trenér Hoftych nechal pouze na lavičce zimní ostravskou posilu Žůrka a na hrotu útoku dostali přednost Vyskočil s Činčalou.

Právě Činčala také nejčastěji zaměstnával svými úniky obranu soupeře. Sázka na útočný fotbal vynesla Zlínu po celý úvodní poločas územní převahu i několik slibných střeleckých příležitostí. Už po pěti minutách Penner z trestného kopu trefil kladenskou obrannou zeď a odražený míč stejný hráč poslal přímo do náruče brankáře Pavlíka.

Kladno se po většinu času pouze bránilo. Nebezpečí od Středočechů hrozilo pouze po únicích z levé strany, kde vynikal hbitý Kalina. Ten v 16. minutě poslal přízemní přihrávku na zcela volného Gecova, jenž ale na míč nedosáhl.

Zlín sehrál nejpohlednější akci ve 20. minutě, kdy Lukaštík levé straně patičkou oklamal zadáky soupeře, z jeho přesného centru ale Kraus nestačil přesně zakončit. O dvě minuty později Švach z trestného kopu přízemní střelou těsně minul soupeřovu branku. Dvakrát se blýskl svými střelami i Činčala. Ve 32. minutě jeho tvrdou ránu stačil Pavlík vyrazit, o šest minut později trefil míčem Šimůnka tak nešťastně, že kladenský obránce opustil hřiště se zraněním na nosítkách a nahradil jej Farbák.

Kladno po změně stran zcela změnilo taktiku. Začalo hrát útočně, zaskočený Zlín se jen bránil velkému náporu a stačil pouze odkopávat míče. Hned po přestávce zahrozil protiútokem Simpson, který obešel tři zlínské zadáky a jeho střela se odrazila ke Kalinovi, jenž mířil nad branku. Z dalšího protiútoku Killar prodloužil míč na Farbáka a jeho hlavičku jen s námahou chytil brankář Zlámal.

Zlín se v této části zápasu zmohl pouze na jeden nebezpečný protiútok. Nápaditě hrající Lukaštík uvolnil v 51. minutě Činčalu, jenž zblízka trefil břevno a Opielově dorážce chyběla razance.

Po hodině hry nasadil trenér Hoftych do hry i útočníka Žůrka. Snaha posílit ofenzivu se projevila ale pouze v tom, že domácí tým srovnal se soupeřem uprostřed hřiště krok. V závěru měl Zlín opět neplodnou územní převahu, ale tři minuty před koncem brankář Zlámal neudržel míč a o vítězství Kladna mohl rozhodnout Simpson, který však přestřelil opuštěnou branku.

FC Tescoma Zlín - SK Kladno 0:0
Rozhodčí: Jílek - Filípek, Pinkas. ŽK: Švach - Šimůnek. Diváci: 2435.
Zlín: Zlámal - Vidlička, Švach (46. Šmahaj), Zbožínek, Penner - Kraus (60. Žůrek), Zúbek, Opiela (75. Dian), Lukaštík - Vyskočil, Činčala. Trenér: Hoftych.
Kladno: Pavlík - Pončák, Killar, Šimůnek (38. Farbák), Hamouz - Cigánek, Gecov, Strnad, Kalina - Radzinevičius (81. Veleba), Simpson (90. T. Čáp). Trenér: Koubek.

Reklama

Související témata: