Hlavní obsah

Teplice - Plzeň 1:2Plzeň šokovala Teplice vítězným obratem ve druhé půli

MinutaMin. Tým Hráč Akce
31. Lukáš 1 : 0
48. Limberský 1 : 1
72. Müller 1 : 2

TEPLICE

Fotbalisté Plzně poprvé v české lize poznali, jak chutná výhra v Teplicích. Západočeši sice na Stínadlech prohrávali od 31. minuty po brance Lukáše, ale Limberský a Müller po změně stran strhli vítězství na plzeňskou stranu. Trenérovi Jiřímu Bartlovi tak zhořkla premiéra na teplické lavičce před domácími fanoušky.

Článek

Plzeň při svých pěti posledních výjezdech do Teplic nebodovala a i dnes si mohla velmi brzy zadělat už na šestou porážku. Domácí se soupeře pokusili znejistit velkým náporem a do třinácté minuty měli tři velmi slibné šance. Nejprve hned po půlminutě zahrozil při dorážce Krmaš, ve třetí minutě gólman vyrazil střelu Saboua a aktivní Dort otřel následný pokus o tyč plzeňské branky.

Na levé straně pak chytře kombinovali Jirsák se Sabouem a prudkou, ale nepřesně umístěnou hlavičku druhého jmenovaného bez potíží zkrotil v náruči Daněk. Brankář měl hlavní zásluhu na tom, že Viktoria bázlivý výkon z úvodu neodnesla inkasovanou brankou.

Plzni se ale pasivita přece jen vymstila. Když teplický tlak uvadal, spasila domácí jejich další silná zbraň: roh zahrávaný vyhlášeným exekutorem Doležalem, jehož centr umístil za Daňka pohotovou hlavičkou stoper Lukáš. Jarní střelecký objev teplického týmu se prosadil už při minulém remízovém duelu na Slovácku.

Teplicím ale gól paradoxně uškodil. Žlutomodří upustili od své nátlakové hry a Plzeň se díky zlepšené hře zálohy postupně dostávala na dostřel. Dalekonosný trestný kop Müllera byl pro teplického gólmana Slavíka prvním varováním, ale tři minuty po přestávce Stínadla zmrazil plzeňský kapitán Limberský, když svojí dělovku z 25 metrů napálil krásně přímo do šibenice.

Při pokusech domácího týmu vrátit se do vedení hrál hlavní roli záložník Doležal. Jeho trestný kop se nejprve snesl přes klubko hráčů až před Daňka, který míč reflexivně vytáhl z brankové čáry. Po jeho dalším rohu mířil z nadějné pozice vedle Sabou a nakonec se po Doležalově přihrávce neprosadil ani nejlepší domácí střelec Džeko, který tak neoslavil premiérovou pozvánku do bosenské reprezentace.

Teplice Plzeň svíraly na jejich polovině, ale když se Západočeši po dlouhých minutách dostali před domácí branku, mělo to pro domácí kruté následky. Gólman Slavík po plzeňském rohu neudržel kluzký míč a stoper Müller měl před opuštěnou brankou snadný úkol. Šestatřicetiletý veterán se tak v lize radoval z gólu po více než dvou letech a poprvé slavil v plzeňském dresu.

Domácí se z šoku dostávali jen těžko, nepomohlo ani stažení obrany na tři muže a nasazení ofenzivních hráčů Verbíře a Fenina. Plzeň už v závěru při nevídané přeháňce v provazcích vody snášejících se k zemi cennou výhru udržela. Čekání Teplic na výhru se tak protáhlo už na pět zápasů.

FK Teplice - FC Viktoria Plzeň 1:2 (1:0)
Branky: 31. Lukáš - 48. Limberský, 72. Müller. Rozhodčí: Matějek - Wilczek, Novák. ŽK: Džeko, Jirsák, Fenin - Malár. Diváci: 4015.
Teplice: Slavík - Kaufman (89. Štohanzl), Lukáš, Klein, Krmaš (75. Fenin) - Doležal, Sabou, Benát (60. Verbíř), Jirsák - Dort, Džeko. Trenér: Bartl.
Plzeň: Daněk - Limberský, Rada, Müller, Smola - Malcharek (90. R. Pilař), Trapp, Procházka, Róth (82. T. Krbeček) - P. Šíma, Malár (90. Borek). Trenér: Levý.

Reklama

Související témata: