Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Jablonec 2:0Jablonec v Boleslavi prohrál a přišel o vyloučeného Loučku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Dittrich 1 : 0
70. Rajnoch 2 : 0

MLADÁ BOLESLAV

První jarní výhru v souboji o čelo tabulky vybojovali v neděli fotbalisté FK Mladé Boleslavi. Na domácím trávníku porazili v 19. kole FK Jablonec 2:0. Hosté nezopakovali výkon, který jim před týdnem vynesl senzační výhru na Letné. Navíc dohrávali od 66. minuty o deseti, když vyloučen byl Loučka.

Článek

Domácí začali zostra a hned v první minutě se zjevil Poláček sám před Špitem, který ale včasným vyběhnutím a pádem pod nohy jasnou šanci zmařil, a odražený míč Pecka poslal vysoko nad. Obě mužstva hrála otevřený fotbal, více ze hry však ale měli svěřenci domácího kouče Dušana Uhrina. Pozorně pracovaly obrany obou týmů, ale ve 25. minutě ta hostující zaváhala. Před Kyselou se po nedorozumění zcela rozestoupili jablonečtí obránci, rychlý domácí útočník toho využil a řítil se sám na brankáře Špita. Ten sice opět skvěle zachránil, ale míč se dostal k nabíhajícímu Dittrichovi a ten zaznamenal svoji premiérovou ligovou branku. Hosté nerezignovali a především Zeher a na levé straně zálohy hrající Petržela nenechávali domácí obránce ani na okamžik vydechnout. Šikovný Petržela se ve 40. minutě zbavil ve velkém vápně svého strážce Rajnocha, ale jeho střela cíl nenašla a mířila nad břevno.

Fukal zblokoval střelu Poláčka

V úvodu druhého poločasu pronikl po pravé straně Flachbart a jeho střela jen těsně minula Millerovu branku. Na druhé straně zblokoval Fukal v posledním okamžiku střelu Poláčka. Přestože silný déšť značné komplikoval hráčům obou mužstev situaci, dál se hrálo v rychlém tempu. Přímočaré akce domácích byly hodně nebezpečné. V 56. minutě se opět rychlý Kysela dostával do šance, zkušený Fukal byl však i tentokrát na svém místě. V 66. minutě brankář Miller vyrazil na roh polostřelu Baranka a po následném rychlém brejku pronikajícího Brunclíka zastavil na polovině hřiště nedovoleně Loučka. Rozhodčí Paták ho předčasně poslal pod sprchy.

Početní převahu využili domácí hned po čtyřech minutách. Na rohový kop Matějovského si nejvýše vyskočil Rajnoch a na jeho přesnou a důraznou hlavičku neměl Špit nejmenší šanci dosáhnout.

FK Mladá Boleslav - FK Jablonec 97 2:0 (1:0)
Branky: 25. Dittrich, 70. Rajnoch. Rozhodčí: Polák - Hojsík, Jiřík. ŽK: Dittrich, Ševinský - Petržela. 66. ČK: Loučka. Divíci: 4804.
Mladá Boleslav: Miller - Ševinský, Rajnoch, Kopic, Palát - Dittrich (60. Brunclík), Abraham, Matějovský, Poláček (79. Holub) - Pecka, Kysela (89. Mikolanda). Trenér: Uhrin.
Jablochec: Špit - Laciga, Fukal, Zábojník, Flachbart - Baranek, Kordula (65. Valenta), Loučka, Petržela - Svátek (71. Eliáš), Zeher (81. Smíšek). Trenér: Rada.

Reklama

Související témata: