Hlavní obsah

Budějovice - Most 0:0Most měl v Českých Budějovicích blízko k výhře

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Fotbalisté Mostu natáhli v nedělním utkání 19. kola nejvyšší soutěže v Českých Budějovicích svoje čekání na výhru ze hřiště soupeře již na sedmnáct zápasů. S Dynamem dnes remizovali 0:0, přestože hlavně v druhé půli měli blíže ke vstřelení branky. Trenér Zdeněk Ščasný byl dokonce přesvědčen, že jí dosáhli, ale rozhodčí byl jiného mínění a rozzlobeného kouče vykázal na tribunu.

Článek

Jihočeši doma neprohráli už podeváté za sebou, ale remíza na domácí půdě je pro ně ztrátou.

Zadní řady Mostu poprvé od svého příchodu z Turecka vyztužil Johana, trenér Ščasný se naopak musel obejít bez potrestaného Mendyho. Domácí kouč Cipro měl sice k dispozici kompletní kádr, ale téměř polovina týmu se potýkala s následky střevní virózy, kvůli níž ještě ve čtvrtek nebylo jasné, zda se utkání odehraje.

Jihočeši se přesto pokusili hosty zaskočit úvodním náporem, ale z něj vzešla pouze pěkná kombinační akce ve 4. minutě. Na hranici pokutového území se uvolnil Holenda a Vaniak musel poprvé zasahovat. O chvíli později se poprvé připomněli Mostečtí. Bývalý hráč Dynama Vozábal hledal dlouhým centrem Štípka, ale svůj pokus příliš přetáhl.

Severočeši přidali na aktivitě a domácí najednou nestíhali. Ve 13. minutě se prosmýkl mezi beky Dynama Pešír a jeho tutovku hasil na poslední chvíli vyběhnuvší Křížek. Míč se po následném závaru dostal až k Trubilovi, jehož střelu vykopával z brankové čáry Kladrubský. Nepříliš vydařený výkon Jihočechů dokumentoval jindy bezchybný exekutor standardních situací Volešák, jenž ve 27. minutě zhruba z 22 metrů přestřelil.

Poborský vedl útoky

Hra se poté rozdrobila do osobních soubojů ve středu plochy a o další vzruch se postaral až v 39. minutě agilní Holenda. V tísni se ale jeho hlavička po nadýchaném centru Poborského mezi tyče nevešla. Na druhé straně vzápětí div že nepřehodil Křížka mostecký Zbončák.

Domácí útoky vedl především po pravé straně Poborský, který se jihočeským divákům představil poprvé od onemocnění boreliózou. Po příchodu ze šaten se bývalý reprezentant pokoušel svým typickým centrem najít jednoho z útočníků, ale svůj pas přetáhl. V 52. minutě mohlo udeřit na opačné polovině, ale Štípek ve skluzu mířil těsně vedle.

O čtvrthodiny později se pokoušel přehodit Křížka Schut, ale minul. Za tři minuty roztleskal domácí fanoušky svým krásným slalomem Poborský, ale jeho vtipnou uličku hosté vystihli. V 75. minutě rozvlnil síť mostecký Pešír, ale pomezní zvedl praporek, což tak rozlítilo kouče Ščasného, že byl vykázán na tribunu.

Dynamu jako by po viróze docházely síly a byli to hosté, kteří měli v závěru blíže ke třem bodům. Mackovu střelu ze 77. minuty ale skvěle vyškrábl Křížek a o čtyři minuty později neuznal rozhodčí další gól Mostu. S bezbrankovým stavem pak nepohnul už ani Pešír, který nedosáhl na Trubilův pokus.

Dynamo České Budějovice - SIAD Most 0:0
Rozhodčí: Kocián - Slavík, Ondo. ŽK: Plocek, Peroutka, Homoláč, Poborský, Černý, Volešák - Macek, Trubila, Schut, Pikl. Diváci: 3701.
Č. Budějovice: Křížek - Kladrubský (62. Plocek), Horejš, Homoláč, Peroutka - Poborský, Volešák, Skála (90. Gruber), Černý - Holenda, Táborský (66. Mrkvička). Trenér: Cipro.
Most: Vaniak - Johana (57. Suchý), Pikl, Krejčí, Zbončák - Macek, Vozábal, Schut, Trubila (86. Jendruščák) - Štípek (90. Prášil), Pešír. Trenér: Ščasný.

Reklama

Související témata: