Hlavní obsah

Liberec - Olomouc 2:1Liberec proti Olomouci nezaváhal a je znovu třetí

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Hodúr 1 : 0
53. Blažek 2 : 0
82. Štěpán 2 : 1

LIBEREC

Fotbalisté Slovanu Liberec porazili v duelu 19. kola Sigmu Olomouc 2:1 a po první jarní výhře se vrátili na třetí místo tabulky, o které přišli jen na necelé tři hodiny. Hosté ani dnes neutekli z pásma bojů o záchranu. Oba góly Severočeši vstřelili v úvodu poločasů a jak na trefu Hodúra tak i Blažka přihrával záložník Papoušek, hosté snížili v závěru po střele Štěpána.

Článek

Liberecké nepřišlo povzbudit zdaleka tolik fanoušků jako na Slavií, ale ti věrní už v sedmé minutě mohli slavit první jarní ligový gól. Všechno začal důrazným presinkem na středové čáře útočník Nezmar, který vybojoval míč pro Papouška a jeho ukázková kolmice na Hodúra přinesla radost. Slovenský záložník totiž sebevědomě obešel i brankáře Lovásika a dostal Liberecké do vedení.

Hosté sice rychle inkasovali, ale rozhodně nepůsobil zakřiknutě. Hned po gólu se totiž pustili do ofenzivní hry, získávali jeden roh za druhým, ale jejich koncovka nebyla dostatečně důrazná. Ve 23. minutě Hubník dokonce propálil míč do sítě, ale sudí ho neuznali kvůli ofsajdu, současně však přehlédli Košťálovu ruku v šestnáctce, která mu předcházela.

Další nebezpečná situace před domácí brankou přišla v 33. minutě, kdy poslal Melinho míč z levé strany až na brankovou čáru, kde ho vak Hauzr dokázal nadvakrát zkrotit.

Liberec působil v druhé části prvního poločasu zakřiknutě, jako by měl strach z nadšeně bojujících olomouckých mladíků. Jenže hosté nebyli dostatečně efektivní, v 37. minutě další šanci zmařil Hubník, který hlavou těsně minul brankou.

V domácí kabině bylo o poločase přes vedení asi pořádně rušno, protože Liberec nastoupil po pauze s mnohem aktivnějším pojetím, které se mu stejně jako v úvodu zápasu vyplatilo. V 53. minutě vyslal Papoušek další ze svých skvělých pasů, který dostihl uvnitř šestnáctky Blažek a v pádu poslal míč do sítě mezi nohama nešťastného Lovásika, který ze třetí střely na branku podruhé inkasoval.

Hostům vzala druhá branka vítr z plachet a zdálo se, že už nedokážou navázat na hru z prvního poločasu. Jenže nakonec zápas zdramatizovala chyba domácího gólmana Hauzra, který osm minut před koncem na kluzkém povrchu podcenil střelu Štěpána z dvaceti metrů. Místo suverénní cesty za vítězstvím tak Liberec prožil vzrušené okamžiky a obavy o výhru, o niž ale nakonec nepřišel.

Slovan Liberec - Sigma Olomouc 2:1 (1:0)
Branky: 7. Hodúr, 53. Blažek - 82. Štěpán. Rozhodčí: Makovička - Košec, Teuber. ŽK: Nezmar, Papoušek, Brezinský - Komárek, Rýdel, Vepřek. Diváci: 5507.
Liberec: Hauzr - Šinglár, Košťál, Polák, Janů - Papoušek, Bílek, Hodúr (77. Brezinský), Rick (46. Liška) - Blažek (75. Sales), Nezmar. Trenér: Lavička.
Olomouc: Lovásik - Jindříšek, Komárek, Šedivý, Vepřek - Janotka (60. Štěpán), Melinho, Randa (56. Onofrej), Rýdel - Hartig (69. Petr), Hubník. Trenér: Petržela.

Reklama

Související témata: