Hlavní obsah

Skleslý Petržela: Cítíme se poškozeni

Liberečtí fotbalisté nepřipustili druhé zaváhání na domácí půdě v řadě. V nedělním večeru dvakrát, vždy v úvodu poločasu, dobyli olomouckou bránu a ženou se za Spartou a Slavií. Možná i za obhajobou titulu. Zato Hanáky čeká boj o holé přežití v lize. Pocit křivdy si nesli do jeho pokračování.

Článek

„Neodehráli jsme špatný zápas, výsledek neodpovídá průběhu,“ pravil trenér Hanáků Vlastimil Petržela. Už posmutněle a sklesle. Při zápase jej několik situací napružilo. „Cítíme se poškozeni. Gól neplatí, ani nekopeme penaltu,“ podivil se momentu, po němž jeho svěřenci jásali, že vyrovnali. Bylo to předčasné.

Co se přihodilo v oné 24. minutě, kdy domácí vedli 1:0, ale Sigma je přehrávala? Hartigovu přihrávku srazil rukou obránce Košťál k Hubníkovi, ten dal gól, ale jeho ofsajd připravil Olomoucké o vyrovnání či o možnost kopat penaltu. Bylo to o fous. Pískal se první přestupek: ofsajd. Pro Olomouc nežádoucí.

Hosté se ho dožadovali před prvním domácím gólem. „Hodúr byl v ofsajdu,“ tvrdil brankář Tomáš Lovásik. Televize ukázala, že pravidla porušena nebyla.

Lavička musel v šatně zvýšit hlas 

Ale domácí si po vedoucí bráně zahrávali. „Probuďte se,“ znělo varovně od diváků. „Přestali jsme hrát a málem se to vymstilo. O pauze trenér zvýšil hlas. Jsme rádi, že jsme odčinili prohru se Slavií,“ pravil Petr Papoušek, jehož přihrávky poslaly do gólových šancí Hodúra i Blažka. Ten svojí trefou hosty na dlouho srazil. Míč píchl špičkou kopačky mezi nohy gólmana do sítě.

„Ještě to urychlil kluzký terén,“ liboval si Jan Blažek. „Stačil to štrejchnout kopačkou,“ konstatoval Lovásik. „Ale jinak jsme odehráli dobrou partii. Chtěli jsme udělat radost trenérovi, ale nepodařilo se to,“ připomněl olomoucký gólman Petrželův návrat do míst, kde kdysi úspěšně působil.

V roli hosta U Nisy ale ještě nebodoval. Ani s Hanáky, kteří přijeli s nouzově poskládanou obranou zdecimovanou zraněními. „Ale nemám mužstvu co vytknout, hrálo dobře,“ dodal Petržela, který poprvé nasadil do hry i nejmladšího hráče ligy, šestnáctiletého Jakuba Petra.

„Dokážu se vžít do Vlastových pocitů. Olomouc se představila jako vyspělý tým. Ale na rozdíl od zápasu proti Slavii byla naše efektivita na podstatně vyšší úrovni,“ hodnotil kouč domácích Vítězslav Lavička.

Reklama

Související témata: