Hlavní obsah

Müller zařídil Plzni historicky první vítězství na Stínadlech

TEPLICE

Šestatřicetiletý stoper Martin Müller zařídil vítězný gól fotbalistů Plzně v Teplicích, kde Západočeši vyhráli poprvé v historii samostatné české ligy. Zároveň se po výsledku 2:1 bodově dotáhli na svého soupeře v tabulce, čímž potvrdili úspěšný vstup do jarní fáze sezóny.

Článek

„V Teplicích jsme si prožili dva odlišné poločasy. Začátek byl katastrofální, jen jsme se bránili a koledovali si o debakl, ale naštěstí jsme se po inkasované brance zvedli. Trenér nás o přestávce nabádal, abychom se probrali a hráli ofenzivně. A vyšlo to,“ líčil střelec rozhodující branky Müller.

Pro dirigenta plzeňské obrany to byl při takřka třech stovkách prvoligových startů teprve osmý střelecký zásah v kariéře. Plzeňští po zápase velebili i brankáře Daňka za vynikající zákroky při teplickém tlaku a kapitána Limberského. Z postu pravého obránce podnikal útočné výpady a k obratu zavelel výstavním vyrovnávacím gólem.

„Dostal se ke mně odražený balón, který přede mnou krásně skočil a mohl jsem se soustředit na střelu,“ popsal David Limberský z plzeňského pohledu nejkrásnější okamžik utkání.

Hostům po srovnání stavu doslova narostla křídla a ovládli hřiště. „Druhý poločas byl jednou z nejlepších pasáží, jakou jsme v poslední době odehráli,“ tvrdil spokojeně další bek Marek Smola, jenž to v minulosti zkoušel i v Teplicích.

Dva zápasy, dva góly. Taková je jarní bilance teplického stopera Petra Lukáše, který proti Plzni střelecky navázal na svoji branku ze stadiónu Slovácka. Na obránce slušná vizitka, jenže konečný efekt byl minimální. „Co je platné, že jsem dvakrát skóroval, když jsme z plánovaných šesti bodů vytěžili jen jeden, to je strašně málo. Hlavně doma jsme neměli prohrát,“ pokrčil rameny zkušený stoper.

Reklama

Související témata: