Hlavní obsah

Fotbalové Slavii se nelíbí odvolání Fouska

Vedení pražské Slavie se nelíbí rozhodnutí výkonného výboru Českomoravského fotbalového svazu, který ve středu odvolal z funkce generálního sekretáře Petra Fouska. Zástupci vedoucího klubu první ligy označili tento krok za iracionální s tím, že ve Fouskovi má český fotbal momentálně jediné významné zastoupení v organizacích FIFA a UEFA. Výkonný výbor odůvodnil Fouskovo odvolání špatnou prací svazového sekretariátu.

Článek

"Slavia plně respektuje kompetenci výkonného výboru ČMFS v oblasti řízení sekretariátu svazu, na druhou stranu však vyjadřuje údiv nad důvody a především formou včerejšího rozhodnutí výkonného výboru," uvedl ve středu klub v prohlášení, pod nímž jsou podepsání generální ředitel Slavie Petr Doležal a další člen představenstva Tomáš Rosen.

Zástupci Slavie dále uvádějí, že nezaznamenali během jednání ligového shromáždění ČMFS jakékoli výhrady, či dokonce kritiku k práci generálního sekretáře. "A to ani od členů výkonného výboru za ligu," stojí v prohlášení.

"S ohledem na řadu rozhodnutí výkonného výboru ČMFS (mimo jiné i o zřízení pozice generálního ředitele ČMFS) a včerejší vyjádření jeho zástupců se nabízí otázka, kdo je de facto odpovědný za dlouhodobě nefungující sekretariát ČMFS," dodali představitelé Slavie v narážce na fakt, že za provoz sekretariátu od loňského ledna odpovídá svazový předseda Pavel Mokrý. Šéf ČMFS se úterního jednání nezúčastnil.

Reklama

Související témata: