Hlavní obsah

Frejlach přijde o mistrovství Evropy jednadvacítek

LIBEREC

Liberecký záložník Tomáš Frejlach se musí podrobit operaci předního zkříženého vazu v pravém koleně a čeká jej půlroční pauza. Přijde tak o mistrovství Evropy fotbalistů do jednadvaceti let, které se v červnu uskuteční v Nizozemsku.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Ilustrační foto

Článek

Především ztráta Frejlacha je pro Liberec a také jednadvacítku velmi citelná. Jednadvacetiletý středopolař se na podzim vypracoval v jednu z opor mužstva, jeho vyrovnávací gól v závěru barážové odvety v Sarajevu posunul mužstvo na evropský šampionát.

"Ztracený půlrok mě samozřejmě mrzí," uvedl fotbalista, který přišel do Liberce loni v létě z Příbrami. "Chtěl jsem bojovat se Slovanem o titul mistra ligy a s jednadvacítkou na mistrovství Evropy. Nedá se nic dělat, důkladné uzdravení je přednější. Když všechno dobře půjde, zapojím se do letní přípravy Slovanu," řekl Frejlach spolupracovníkovi ČTK.

Frejlach si zranění přivodil 27. února v utkání během libereckého soustředění na Kypru. Zprvu zkoušel konzervativní léčbu, ale protože natržený vaz nesrůstal, je nutné přikročit k operaci, jinak by hrozily dlouhodobé problémy s kolenem. Rozhodlo o tom úterní vyšetření u lékaře Ladislava Hospodára na klinice v Praze Na Malvazinkách.

Frejlach půjde ke známému ortopedovi na operaci už v pátek. Pak absolvuje rehabilitaci v německém Řezně, kde pobývali po svých zraněních například Jan Koller s Vratislavem Lokvencem.

Matula hrál v neděli první "ostrý" zápas po zranění kotníku. Utkání proti Trutnovu dohrál i přes bolestivé zranění palce u nohy, o kterém se domníval, že je pouze naražený. Pondělní vyšetření však odhalilo naštípnutí kosti a pro Matulu to znamená pauzu minimálně na čtyři týdny.

Reklama

Související témata: