Hlavní obsah

Slávisté hájí vedení v Olomouci

PRAHA

Fotbalisté pražské Slavie budou po reprezentační pauze hájit těsné vedení v Gambrinus lize. Po výhrách v prvních dvou jarních kolech je v neděli večer čeká Olomouc, která dvakrát podlehla a je namočena do boje o záchranu. Program 20. kola zahájí sobotní duel Slovácka s Českými Budějovicemi.

Článek

Pokud Slavia zvítězí, bude mít minimálně čtyřbodový náskok před nejbližším pronásledovatelem Spartou, která až o den později zakončí kolo ve šlágru s Mladou Boleslaví.

„Nic nesmíme podcenit, určitě budou chtít bodovat a napravit si reputaci,“ varuje kouč Slavie Karel Jarolím před olomouckými mladíky. Jeho týmu, v němž se záložník Hrdlička v pauze dočkal syna Tomáše, hra venku vyhovuje, dokáže totiž udeřit z brejků. Ale na totéž možná bude spoléhat i domácí celek. „Jsme připraveni i na tuhle variantu,“ nebojí se Jarolím, že mu domácí ukradnou jeho hlavní zbraň.

Olomoucký kouč Vlastimil Petržela prý zvolil neortodoxní způsob přípravy: po vzoru národního týmu svým hráčům dal možnost ve čtvrtek ponocovat. Nebál se porušení životosprávy. Doufá též, že nezažije další pocit křivdy z výkonů sudích. Bere jen vítězství. „Je úplně jedno, že proti nám stojí tým, který vede ligu,“ tvrdí Petržela, potěšený tím, že už má v plné síle obranu, tedy se stoperem Formánkem, který v přípravě nečekaně musel na operaci kolena.

Program 20. kola Gambrinus ligy
SLOVÁCKO – Č. BUDĚJOVICE (sobota 19:00 h), první utkání 0:1
16. místo (10 bodů)Zraněni Filipský a Vrba. Zkusí se udržet ve hře o záchranu.Ve středu obrany bez Homoláče i Horejše (oba v trestu).8. místo (26 bodů)
PLZEŇ – ZLÍN (neděle 15:00 h), první utkání 2:1
10. místo (25 bodů)Limberský chce hrát s dlahou na prstu u ruky.Nejistý start Zlámala, věří v bod, už 32x venku bez výhry.14. místo (16 bodů)
JABLONEC – PŘÍBRAM neděle (17:00 h), první utkání 1:0
5. místo (28 bodů)Při jarní domácí premiéře bez Loučky (trest) i Zehera (zraněn).K dispozici už jsou Hašek, Šmerda a Tesařík.15. místo (14 bodů)
MOST – TEPLICE neděle (17:00 h), první utkání 2:2
11. místo (21 bodů)Nejistý start Gašparíka i Johany. Chce konečně výhru.Pět kol bez vítězství, za karty pyká Jirsák.9. místo (25 bodů)
KLADNO – OSTRAVA neděle (17:00 h), první utkání 1:5
12. místo (20 bodů)Šimůnek vyléčil kotník. Šelicha překonal chřipku.Zraněni Tomašák a Neuwirth. Chce navázat na dvě výhry.7. místo (27 bodů)
BRNO – LIBEREC neděle (17:00 h), první utkání 0:0
6. místo (28 bodů)Po prohře na Slavii se do sestavy vrátí Wagner a Zelenka.Brezinský stop za karty, do konce ligy bez Frejlacha (zraněn).3. místo (36 bodů)
OLOMOUC – SLAVIA neděle (20:15 h - vysílá ČT4), první utkání 0:3
13. místo (18 bodů)Obrana už v plné síle, do boje s lídrem možná bez Hartiga.Bez Latky, zraněn i Necid. Vylepší sérii 6 výher venku v řadě?1. místo (40 bodů)
SPARTA – ML. BOLESLAV pondělí (17:15 h vysílá ČT2), první utkání 0:3
2. místo (39 bodů)Chybí Řepka. Nejistí Hušek a Rezek. Kolář už je zdravý.Miller hodlá chytat i s nosem zlomeným v tréninku.4. místo (34 bodů)

Reklama