Hlavní obsah

Slovácko - Budějovice 0:1Malura: Naše záchrana se už pohybuje ve sféře zázraků

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Černý 0 : 1

Místo naděje na záchranu zůstal fotbalistům Slovácka po domácí prohře 0:1 s Českými Budějovicemi jen pocit zklamání a beznaděje. Ani na desátý pokus v této sezoně Slovácko doma nevyhrálo a poslední tým tabulky se pomalu smiřuje se sestupem z nejvyšší soutěže.

Článek

"Naše záchrana se pohybuje už ve sféře zázraků," poznamenal po utkání trenér Slovácka Pavel Malura, jenž se od svých svěřenců dnes nedočkal ani stoprocentního výkonu, ani herní kvality. "Nám v posledním zápase v Ostravě chyběl k bodu krok, v sobotu nás ale od úspěchu dělilo dvanáct kilometrů. Pokud budeme hrát takto, nezachráníme se," řekl Malura, který viděl pouze pár pohledných akcí na straně soupeře.

"My jsme sice hráli s nasazením, ale s takovým výkonem se nedá vyhrát. Chyběla nám myšlenka a kvalita. Enormní byl zejména rozdíl ve hře středových řad. Náš výkon byl křečovitý a zmatený. S výjimkou střely Brožíka jsme si nedokázali vytvořit pořádnou šanci," zdůraznil Malura, jenž připustil, že právě v zápase proti Českým Budějovicím se dostali jeho svěřenci pod velký tlak. "Po prvním gólu Černého, který vstřelil životní branku, zamávala s našimi hráči psychika. Věděli, že pokud nedokážeme porazit České Budějovice, tak se těžko zachráníme," vysvětlil Malura.

Cipra potěšil nejen výsledek, ale i předvedená hra

Trenér Českých Budějovic František Cipro byl spokojený nejen s vítězstvím, ale i s předvedenou hrou svých svěřenců. "Měli jsme před zápasem problémy se složením zadních řad, neboť nám chyběla potrestaná stoperská dvojice Horejš, Homoláč," uvedl Cipro, jenž do středu obrany zařadil krajního obránce z reprezentační jednadvacítky Kladrubského. "Kromě standardních situací, kterých bylo na můj vkus hodně, jsme Slovácko do žádných větších šancí nepustili. Cenné jsou tři plusové body do tabulky pravdy," poznamenal budějovický trenér. "Mrzí mě ale, že jsme nevyužili další střelecké šance. Mohli jsme být v klidu daleko dříve," dodal Cipro.

Reklama

Související témata: