Hlavní obsah

Slavia potvrdila první místo v Olomouci, Liberec přeskočil Spartu

PRAHA

Šesti zápasy pokračovalo v neděli 20. kolo první fotbalové ligy. Pražská Slavia vyhrála v Olomouci 2:1 a potvrdila tak vedení v tabulce. Liberec po vítězství 2:1 v Brně přeskočil na druhém místě Spartu, ta má k dobru pondělní dohrávku s Mladou Boleslaví. Plzeň porazila Zlín 2:0, Ostrava získala bod po remíze 1:1 v Kladně, Most remizoval s Teplicemi 0:0 a stejně skončil duel Jablonec - Příbram.

Článek

Slavia šla ve večerním zápase do vedení v 10. minutě. Po levé straně unikl Švento, jehož centr gólman Vojáček vyrazil jen k nohám Petra Jandy a ten bez problémů zavěsil. V závěru poločasu mohl zvýšit Dosoudil, po rohu trefil břevno.

Slavia i ve druhém poločase spoléhala na rychlé brejky. Po jednom z nich v 56. minutě odcentroval Krajčík, domácí gólman na míč nedosáhl a Lukáš Jarolím bez problémů hlavou zvýšil na 2:0. Za okamžik ale Michal Hubník přepadl přes vyběhlého Michala Vorla a sudí Jílek odpískal pokutový kop. Ten nekompromisně proměnil Melinho a nížil na 1:2.

Penaltu si žádali i slávisté po zákroku Vepřeka na Vlčka, rozhodčí zákrok správně viděl před pokutovým územím. Branka už nepadla a Slavia tak i po 20. kole zůstane v čele Gambrinus ligy.

Pudil zařídil výhru Liberce v Brně

V úvodním nedělním utkání 20. kola první fotbalové ligy porazila Viktoria Plzeň čtrnáctou Tescomu Zlín 2:0. Po bezbrankové první půli, ve které byli aktivnější hosté, ovládli zápas od 70. minuty domácí. Jejich převahu vyjádřili brankami Malár a v závěru Limberský. Moravané tak nevyhráli již 33. utkání na hřišti soupeře za sebou a ještě více se namočili do boje o záchranu. Západočeši naopak počtvrté v řadě bodovali a upevnili si postavení ve středu tabulky.

Obhájce titulu z Liberce vedl v Brně po gólu reprezentanta Daniela Pudila z 60. minuty, poté přesnou hlavičkou vyrovnal René Wagner. V 81. minutě rozhodl o tříbodovém zisku Severočechů znovu Pudil.

Jen góly z pokutových kopů viděli diváci v Kladně v souboji s ostravským Baníkem. Nejprve v 53. minutě Josef Hamouz potrestal faul na Velebu, devět minut před koncem David Střihavka proměnil penaltu po zákroku na Rajtorala.

Jablonec marně dobýval branku Příbrami, bez branek skončilo i utkání Mostu s Teplicemi. V pondělí se kolo dohrává zápasem Sparty s Mladou Boleslaví.

Program 20. kola Gambrinus ligy:
SLOVÁCKO – Č. BUDĚJOVICE0:1 (0:1)
Branka: 13. Černý.
PLZEŇ – ZLÍN2:0 (0:0)
Branky: 75. Malár, 90. Limberský.
JABLONEC – PŘÍBRAM0:0
MOST – TEPLICE0:0
KLADNO – OSTRAVA1:1 (0:0)
Branky: 53. Hamouz z pen. - 81. Střihavka z pen.
BRNO – LIBEREC1:2 (0:0)
Branky: 75. Wagner - 60. a 82. Pudil.
OLOMOUC – SLAVIA1:2 (0:1)
Branky: 62. Melinho z pen. - 10. Janda, 56. Jarolím.
SPARTA – ML. BOLESLAV4:1
Branky: 76. a 90.+3 Kulič, 79. Matušovič, 83. Došek - 47. Pecka.

Reklama