Hlavní obsah

Plzeň - Zlín 2:0Zlín se po prohře v Plzni ještě více namočil do boje o záchranu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
75. Malár 1 : 0
90. Limberský 2 : 0

PLZEŇ

V nedělním 20. kole první fotbalové ligy porazila Viktoria Plzeň čtrnáctou Tescomu Zlín 2:0. Po bezbrankové první půli, ve které byli aktivnější hosté, ovládli zápas od 70. minuty domácí. Jejich převahu vyjádřili brankami Malár a v závěru Limberský. Moravané tak nevyhráli již 33. utkání na hřišti soupeře za sebou a ještě více se namočili do boje o záchranu.

Článek

Západočeši naopak počtvrté v řadě bodovali a upevnili si postavení ve středu tabulky.

Od úvodního hvizdu byli směrem dopředu překvapivě aktivnější hosté, kteří své útoky vedli především po stranách hřiště. Již v deváté minutě posílal z pravého křídla nebezpečný centr před branku domácích Vidlička, plzeňská obrana však dokázala před nabíhajícím Šmahajem balon odvrátit na roh. Agilní Šmahaj mohl v 16. minutě po rohovém kopu Červenky dokonce otevřít skóre, domácí brankář Daněk ale jeho střelu po včasném vyběhnutí vyrazil. Plzni vůbec nevycházela kombinace mezi zálohou a dvěma hroty, a tak branku Zlína v první půli ohrozil pouze Müller tvrdou střelou z přímého kopu.

Lépe hrající hosté postupně zcela ovládli střed hrací plochy a po půlhodině hry vypálil bez přípravy z pětadvaceti metrů Červenka těsně vedle pravé tyče Daňkovy branky. Plzeň se před koncem prvního poločasu pokusila vysunout svůj blok hluboko na zlínskou polovinu, paradoxně ale málem inkasovala. Vidlička totiž poslal kolmou přihrávku Vyskočilovi, který využil chybu v ofsajdovém systému domácích a řítil se na Daňka. Mladý plzeňský brankář nakonec na hranici malého vápna skvěle zasáhl a uchránil svůj tým od pohromy.

Levý posílil ofenzívu

Druhý poločas přinesl o poznání vyrovnanější hru. Domácí trenér Levý dvěma střídáními posílil ofenzivu, navíc Plzeňští zpřesnili kombinace a hosté najednou neměli protihru. V 68. minutě postupovala domácí trojice na stejný počet hostujících obránců, slibně se rozvíjející akci ovšem pokazil nepřesnou přihrávkou Jarolím. O pět minut později zakroutil Müller svůj přímý kop přesně na hlavu střídajícího Krbečka, jehož slabou hlavičku ale Zlámal zachytil.

Radost domácím přinesl až povedený brejk v 75. minutě. Z levé strany šestnáctky poslal Róth přesnou přihrávku na zadní tyč nabíhajícímu Malárovi, který v jasné pozici zaznamenal svoji první trefu v dresu Viktorie.

V 83. minutě přišel Zlín o vyloučeného Vidličku, přesto poté vrhl všechny síly do útoku. Šanci si však nevypracoval a naopak podruhé inkasoval. V poslední minutě se totiž po utěšené kombinaci domácí záložní řady přesně k levé tyči trefil kapitán Limberský a definitivně rozhodl. Plzeň tak doma neprohrála už pošesté za sebou.

Viktoria Plzeň - Tescoma Zlín 2:0 (0:0)
Branky: 75. Malár, 90. Limberský. Rozhodčí: Kocián - Tulinger, Košec. ŽK: Procházka, Krbeček, Rada, Šíma - Vidlička, Vyskočil. ČK: 83. Vidlička. Diváci: 4911.
Plzeň: Daněk - Limberský, Müller, Rada, Smola (56. Šíma) - Malcharek (46. Krbeček), Procházka, Jarolím (74. Trapp), Róth - Fillo, Malár. Trenér: Levý.
Zlín: Zlámal - Janíček, Švach, Zbožínek, Penner (65. Lukaštík) - Vidlička, Vrtělka (78. Bača), Opiela, Červenka - Šmahaj, Vyskočil (66. Žůrek). Trenér: Hoftych.

Reklama

Související témata: