Hlavní obsah

Kladno - Ostrava 1:1Kladno s Ostravou neudrželo vedení, na výhru čeká už šest zápasů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
53. Hamouz (penalta) 1 : 0
80. Střihavka (penalta) 1 : 1

KLADNO

Už šest zápasů čekají na výhru v první lize kladenští fotbalisté. Středočeši sice měli nedělní zápas s Ostravou dobře rozehraný, když je v 52. minutě poslal z penalty do vedení Hamouz, ale hosté devět minut před koncem odpověděli také pokutovým kopem, který proměnil Střihavka. Ten se letos trefil už podesáté a polepšil si tak na čele tabulky kanonýrů.

Článek

Kladenští fotbalisté si ještě dobře pamatují na srpnový pětibrankový debakl na Bazalech, ale jako by si z nepovedeného duelu pátého kola nevzali ponaučení. Baník, povzbuzený dvěma jarními výhrami, v úvodu na Kladně hýřil aktivitou a hned ve třetí minutě po přistrčení Magery nebezpečně vypálil Střihavka, který na podzim Kladno pokořil hned čtyřikrát. V sedmé minutě aktivní Magera vyslal na zteč Lukeše a jeho přízemní centr před úplně volným Střihavkou na poslední chvíli zachytil kladenský gólman Pavlík.

Domácí se v rušném úvodu nechtěli nechat zahanbit: po gólu volala hlavně rána Radzinevičiuse, kterou po chybě stopera Klimpla vyrazil Vašek, někdejší kladenský gólman. Na druhé straně po půlhodině znovu zahrozil Magera, další z ostravských hráčů, kteří okusili kladenské angažmá, ale jeho pokus za překonaným gólmanem před brankovou čarou stačil odvrátit stoper Šimůnek. Kladno zase odpovědělo dlouhým autem Strnada, po kterém nebezpečně hlavičkoval Radzinevičius.

Kladnu patřil začátek druhé půle

Začátek druhé půle také patřil Kladnu, Baník upustil od aktivní hry ve středu pole a brzy za to draze zaplatil. Jasnou šanci sice nejprve ve 48. minutě po úniku neúnavného Kaliny neproměnil Cigánek, po jehož střele skvěle zasáhl Vašek, ale za další čtyři minuty se mezi ostravské zadáky Klimpla a Řezníka vřítil Veleba a poroučel se k zemi. Nařízenou penaltu bezpečně proměnil bek Hamouz. Zimní posila z Liberce zároveň ukončila 487 minut dlouhý střelecký půst Kladna.

Ostravský trenér Večeřa se hru pokusil oživit střídáním, ale příchody Mišinského a Mičoly dlouho pro domácí neznamenaly žádné nebezpečí. Gólman Pavlík si bezpečně poradil s pokusem Střihavky, na druhé straně mohl kladenské vedení pojistit Veleba, ale zblízka znovu ztroskotal na Vaškovi.

Domácí to mrzelo ještě víc za dvacet minut. Ostravský kapitán Lukeš poslal míč do pokutového území, Rajtorala při zpracování míče srazil jeden z domácích zadáků a Střihavka se stejně jako Hamouz při penaltové exekuci nemýlil. Desátým gólem v sezoně si navíc upevnil vedení v tabulce střelců.

Střihavka trefil jen břevno

Na kladenském stadionu se ale teprve schylovalo k velkému závěrečnému dramatu. Tři minuty před koncem se domácí nejprve zlobili na sudího Fraňka, když jako penaltový neposoudil střet Metelky s Kalinou. Ke třem bodům ale měl nakonec blízko i Baník: v 88. minutě Klimplovu hlavičku vyrazil s námahou Pavlík a dorážející Střihavka pak hlavou trefil jen břevno.

Ve čtvrté minutě nastaveného času se domácí dožadovali další penalty. Gólman Vašek před pokutovým územím neodvrátil vysoký míč a když se Radzinevičius chystal zamířit do opuštěné brány, ostravský gólman jej zezadu stáhl za nohu. Sudí Franěk ale odvahu k odpískání třetí penalty nenašel.

SK Kladno - Baník Ostrava 1:1 (0:0)
Branky: 53. Hamouz z pen. - 81. Střihavka z pen. Rozhodčí: Franěk - Lhoták, Ubias. ŽK: Farbák - Řezník, Marek, Čoupek, Mičola. Diváci: 2920.
Kladno: Pavlík - Pončák (46. Farbák), Killar, Šimůnek, Hamouz - Cigánek, Strnad, Simpson, Kalina - Veleba (72. Gecov), Radzinevičius. Trenér: Koubek.
Ostrava: Vašek - Řezník (76. Mičola), Bystroň, Klimpl, Čoupek - Varadi (58. Metelka), Lukeš, Marek, Rajtoral - Magera (67. Mišinský), Střihavka. Trenér: Večeřa.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články