Hlavní obsah

Brno - Liberec 1:2Pudil pomohl Liberci dvěma góly k vítězství v Brně 2:1

MinutaMin. Tým Hráč Akce
60. Pudil 0 : 1
75. Wagner 1 : 1
81. Pudil 1 : 2

BRNO

Středopolař Daniel Pudil zajistil dvěma přesnými střelami nedělní vítězství Slovanu Libercem nad Brnem 2:1. Současně Pudil ukončil sérii dvaceti zápasů Brna v domácím prostředí bez porážky. Liberec odehrál otevřenou partii, domácí se zmohli po hlavičce Wagnera pouze na vyrovnání.

Článek

Fotbalisté Liberce zaskočili Brňany útočnou hrou, která jim vynášela slibné šance. Už ve druhé minutě vyzkoušel domácího brankáře Lejsala Nezmar. Moravané dlouho za svým soupeřem pokulhávali v rychlosti i v kombinační souhře. Domácí zadáci pod tlakem chybovali a jejich zmatek mohl po čtvrt hodině hry potrestat Blažek, jenž se ocitl před Lejsalem zcela sám. Brněnský brankář ale stačil pádem pod nohy šanci zmařit a Blažkově dorážce chyběla razance. Severočeši vynikali hlavně důrazem ve středu pole, kde jednoduchými akcemi získávali prostor k nebezpečným výpadům.

Teprve po pětadvaceti minutách hry se Brňané nadechli také k ofenzívě. Ve 26. minutě našel Okleštěk přihrávkou vzduchem volného Zelenku, jehož hlavička skončila na břevně. O dvě minuty později se po sérii dvou rohových kopů dostal do šance brněnský obránce Trousil, jehož střela nůžkami zády k brance minula těsně cíl. Hra se v závěru poločasu vyrovnala, Liberec spoléhal na přímočaré protiútoky. Nebezpečný byl v tomto směru zejména dravý Papoušek. Po jeho přízemním centru před branku zachránil před dobíhajícím Blažkem brankář Lejsal, jenž si při zákroku poranil ruku, po ošetření ale pokračoval ve hře. Těsně před přestávkou ještě protáhl libereckého brankáře Hauzra z trestného kopu z dvaceti metrů Zelenka.

Nápor nevedl k přesnému zakončení

I po změně stran pokračovali Brňané v náporu, který ale nevedl k přesnému zakončení. Také proto, že hosté vynikali pozornou defenzivní hrou. Po standardních situacích se sice dostal dvakrát k hlavičce Trousil, ale oba jeho pokusy mířily nad branku. Po hodině hry sice domácí obránce Siegl zastavil protiútok soupeře, místo odkopnutí míče ale volil riskantní kličku. Při ní v souboji s Nezmarem upadl a ztratil míč. Nezmar našel volného Pudila, který přesnou střelou k tyči vstřelil vedoucí branku.

Brňané poté vsadili na bojovnost, trenér Mazura zařadil do hry útočníka Wagnera a tah mu vyšel dokonale. V 75. minutě Holek poslal po levé straně do protiútoku Střeštíka a po jeho centru Wagner hlavou vyrovnal.

Domácí fotbalisté se ale po této brance stáhli do obrany a Liberec opět získal výraznou převahu. Tu v 82. minutě zužitkoval hrdina utkání Pudil, jenž obloučkem z pravé strany zatočil míč nad bezmocným Lejsalem k zadní tyči. Navzdory snaze se už Brňanům podruhé vyrovnat nepodařilo.

1. FC Brno - FC Slovan Liberec 1:2 (0:0)
Branky: 75. Wagner - 60. a 82. Pudil. Rozhodčí: Jech - Filgas, Slavík. ŽK: Vrána - Pudil. Diváci: 6650.
Brno: Lejsal - Kuncl, Mazuch, Trousil, Siegl - Střeštík, Holek, Polách, Okleštěk (39. A. Besta) - Vrána (66. Wagner), Zelenka (82. Pacanda). Trenér: Mazura.
Liberec: Hauzr - Šinglár, Košťál, Polák, Janů - Papoušek, Hodúr (76. Dohnálek), Bílek, Pudil - Nezmar (90. Jonáš), Blažek (79. Parks). Trenér: Lavička.

Reklama

Související témata: