Hlavní obsah

Olomouc - Slavia 1:2Slavie přehrála Olomouc a upevnila si vedení v lize

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Janda 0 : 1
56. Jarolím 0 : 2
62. Melinho (penalta) 1 : 2

OLOMOUC

Spanilá jízda fotbalistů Slavie na hřištích soupeřů se nezasekla ani v Olomouci. Lídr tabulky si na Hané upevnil postavení vítězstvím 2:1, které bylo venku už sedmým v řadě. Sigma v neděli na body neměla, proti vyzrálejšímu protivníkovi mohla naopak odejít s výraznější porážkou, ale hosté kromě dvou branek zahodili spoustu šancí. Slavia v lize už čtrnáctkrát po sobě neprohrála, naopak Olomouc stále čeká na první jarní bodový zisk.

Článek

Slavia, to je dnes především zkázonosný přechod do útoku. Hosté byli schopni na tři přihrávky přejít do bleskové ofenzívy a ani obrana Sigmy si s tím nevěděla rady. Když své nohy rozkmitali Janda, Švento, Krajčík a obzvláště Vlček, Olomouc vyhlašovala stav nouze. Především na pravé straně byl Petrželův tým zranitelný. Už v desáté minutě Švento minul Jindřiška jako slalomovou tyčku, jeho centr Vojáček vyrazil pouze k dobíhajícímu Jandovi, který z druhé vlny míč nekompromisně napálil pod břevno.

Obraz hry se pak dlouho neměnil. Sigma se lopotně snažila ztéct zhuštěný střed hřiště, zatímco protivník po dlouhých pasech za obranu nedával domácím chvíli klidu. Náskok Pražanů mohl po dalším brejku potvrdit Švento, ovšem na Vlčkovu přihrávku mu chyběl půlkrok, aby míč usměrnil do prázdné branky.

Jarolím ve 25. minutě zakončil nebezpečný výpad jen střelou doprostřed branky a těsně před pauzou vyděsil Hanou Dosoudil, který po Krajčíkově rohu hlavičkoval do břevna. Domácí se v první půli k ničemu podstatnému nepropracovali. V nadějné pozici se objevil pouze Rýdel, ale tomu se po Vepřekově rohu míč místo důrazné rány na malém vápně svezl po noze do zámezí.

Melinho z penalty nezaváhal

Sešívaní znovu udeřili v nástupu do druhé půle, jak jinak než po smrtícím brejku. Melinho přišel o balon ve středu hřiště, Krajčík po Vlčkově přistrčení rozrazil levou stranu olomoucké obrany, jeho centr Vojáček podběhl a před Jarolímem se otevřela celá prázdná branka. Domácí brzy oživili naděje kontaktní brankou. Brankář Vorel podrazil v pokutovém území pronikajícího Hubníka a Melinho z penalty nezaváhal.

Za děravou a pomalou obranou však Sigma měla spíše opačné starosti než vyrovnání. Vlček se po hrubce Šedivého sám řítil vstříc třetímu gólu, ale domácí bek svou chybu v poslední chvíli stačil odčinit a jeho střelu zblokoval nad. Výhru nedokázal pojistit ani Janda, který v 71. minutě z několika kroků trestuhodně minul odkrytou branku. Hosté se pak zlobili na sudího Jílka za to, že faul Vepřeka na Vlčka vytáhl z šestnáctky za velké vápno, ale i tak už Slavia celkem bez potíží prodloužila svou šňůru neporazitelnosti.

Sigma Olomouc - Slavia Praha 1:2 (0:1)
Branky: 62. Melinho z pen. - 10. Janda, 56. L. Jarolím. Rozhodčí: Jílek - Chytil, Handlíř. ŽK: Hubník, Vepřek - M. Vorel. Diváci: 6427.
Olomouc: Vojáček - Jindřišek (41. V. Schulmeister), Šedivý, Formánek, Vepřek - Janotka, Rýdel, Melinho, Randa, Onofrej (70. Pulkert) - Hubník (69. Štěpán). Trenér: Petržela.
Slavia: M. Vorel - J. Vorel (66. Hrdlička), Dosoudil, Aračič, Hubáček - Krajčík, Švec (7. Suchý), L. Jarolím, Janda (87. Gaúcho), Švento - Vlček. Trenér: K. Jarolím.

Reklama

Související témata: