Hlavní obsah

Pudil prožil v Brně parádní večer

BRNO

Byl to včera v Brně jeho večer. Mladý reprezentační záložník Daniel Pudil zajistil Liberci v premiérovém jarním utkání na cizím hřišti všechny tři body. Moravané naopak poprvé od příchodu trenéra Mazury prohráli na svém stadiónu.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Liberecký Daniel Pudil (vpravo)

Článek

„Jsem šťastný, že mi to takhle vyšlo. Byl jsem na zápas hrozně natěšený. Vyšel mi naprosto skvěle,“ rozplýval se při odchodu do šatny Pudil, jenž ve dvou nedávných kvalifikačních duelech o postup na evropský šampionát šanci nedostal. „Jsem ale za pobyt s národním týmem hrozně rád. Od zkušenějších kluků se mohu hodně naučit,“ tvrdil.

Pudil označil výhru svého celku v Brně za nesmírně důležitou. „Díky ní se držíme nadále ve hře o titul,“ pochvaloval si. „Brno bylo ale těžkým soupeřem,“ dodal vzápětí. Žádnou oslavu po vzoru reprezentačního mužstva však prý nechystal. „Na to skutečně není čas. Musíme se hned soustředit na další zápas. Ani se Slováckem to nebudeme mít doma jednoduché,“ tušil.

Pudilův výkon si pochvaloval také trenér Liberce Vítězslav Lavička. „Pokud vím, tak ani na reprezentační akci se tolik diskutované oslavy nezúčastnil. Asi mu to prospělo. Patřil k našim nejlepším fotbalistům. Hlavně jeho druhá branka se musela divákům líbit. Kvůli takovým se chodí na fotbal,“ mínil.

Brněnští: Bod bychom si zasloužili 

Zatímco Liberečtí odjížděli na sever Čech ve skvělém rozpoložení, v domácím táboře zavládla ponurá nálada. I autor jediného brněnského gólu René Wagner se mračil. „Když neznamenal ani bod, je k ničemu,“ říkal rozmrzele. Jeho tým prohrál už podruhé za sebou. „Musíme se z toho oklepat a za týden v Ostravě konečně zabrat,“ plánoval bývalý reprezentační forvard, jenž se ovšem už podruhé nevešel trenérovi Mazurovi do základní sestavy. „Samozřejmě, že to není vůbec příjemné,“ přiznal.

Ani fakt, že v historické tabulce přeskočil díky 119. ligovému gólu někdejšího obávaného kanonýra Brna Karla Kroupu, Wagnera nerozveselil. „Na hřišti jsem si to vůbec neuvědomil,“ přiznal.

Vedle zklamání z porážky pociťovali brněnští fotbalisté i trochu křivdy. „Jsem přesvědčen, že mě jeden ze soupeřových hráčů před prvním gólem Liberce fauloval,“ tvrdil obránce Patrik Siegl. „Asistent sudího navíc zcela evidentně zvedl praporek a signalizoval ofsajd. Jenže když za ním rozhodčí Jech přiběhl ke konzultaci, neznal se k tomu,“ všiml si. „Byl to jednoznačně remízový zápas, jenž měl velmi solidní kvalitu. Bodík bychom si z něj zcela určitě zasloužili,“ domníval se Siegl.

Reklama

Související témata: