Hlavní obsah

Fotbalová Slavia vyhrála venku posedmé v řadě

PRAHA

Fotbalisté Slavie dokázali v nedělním utkání 20. kola první ligy již posedmé v řadě zvítězit na hřišti soupeře a nadále okupují první místo. Tentokrát pražský klub oloupil Olomouc, která má stále větší existenční potíže. Svěřenci trenéra Petržely jsou na třinácté příčce tabulky, tři body od sestupových pozic. Uznávaný kouč Slavii vysekl poklonu, její lodivod Karel Jarolím nebyl po utkání spokojen s proměňováním šancí.

Foto: ČTK/Vladislav Galgonek

Petr Janda ze Slavie (dole) a René Formánek z domácí Sigmy v utkání první fotbalové ligy.

Článek

Olomouc jde na jaře od porážky k porážce, stále ještě nebodovala. Trenér Vlastimil Petržela uznal, že Slavia v neděli slavila zasloužený triumf. "Byla rychlejší, dynamičtější, techničtější, ve všech komponentech nás předčila," uvedl na tiskové konferenci po zápase domácí kouč.

"Slavia byla nejlepší mužstvo, co jsem tady viděl hrát. Zkoušeli jsme všechno možné, ale když už jsme si vytvořili šanci, tak ji Janotka pokazil střelou místo přihrávky na volného Melinha," litoval nevyužité příležitosti Petržela.

Slavia udělala na Hané další krok za vysněným titulem, ale kouče Karla Jarolíma mrzely nevyužité šance, jejichž vinou si Pražané do posledního okamžiku nemohli být ničím jisti. "Šancí jsme měli dostatek, aby bylo rozhodnuto podstatně dříve. Ale jsem pochopitelně spokojen, protože máme tři body," řekl Jarolím.

S velkým úspěchem se podle něj setkala čtrnáctidenní předzápasová příprava, kterou měl díky reprezentační přestávce k dispozici. "Měli jsme dost času se připravit. Olomouc jsme viděli v obou jarních zápasech a to, co jsme chtěli, byli hráči schopni naplnit," pochválil své svěřence Jarolím.

Radost z vítězství tak Pražanům zkalilo jen zranění záložníka Švece, který už po sedmi minutách po souboji s Hubníkem odkulhal z hrací plochy. "Má něco s kotníkem, ale nic bližšího zatím nevím," řekl ke zranění středopolaře Jarolím.

Reklama

Související témata: