Hlavní obsah

O fotbalový trůn si to zřejmě rozdají Pražané

PRAHA

Fotbalová Gambrinus liga dospěla do své třetí třetiny a do jejího vyvrcholení zbývá ještě - nebo už jen - deset kol, to podle úhlu pohledu. Stále častěji se však mluví o kandidátech na titul i sestup, protože nejvyšší soutěž se už výrazně polarizuje.

Článek

Mladá Boleslav po propadáku na Letné zřejmě vypadla z přímého boje o titul a musí spoléhat na zaváhání týmů před sebou. Na vedoucí Slavii však ztrácí devět bodů, na třetí Liberec pět. Na klopýtnutí pražských S musí čekat i obhájce z Liberce, takže to spíše vypadá, že titul se vrátí do Prahy - buď na Strahov, nebo na Letnou.

Výhodou Sparty, pokud ovšem bude hrát jako poslední čtvrthodinu s Mladou Boleslaví, by mohlo být derby na Letné (21. 4.). Slavia však nabízí atraktivnější fotbal, venku už sedmkrát v řadě vyhrála a má bod k dobru.

Na opačném konci tabulky vypadá Slovácko na prvního jasného sestupujícího. O druhou sestupovou příčku za předpokladu, že se Olomouc, která zatím má dva body náskoku před Tescomou, zvedne, si to rozdají Zlín s Příbramí. Také u nich nelze hovořit o lehčím či těžším losu, pro ně je každé utkání o život. Rozhodující by proto mohl být vzájemný duel na trávníku Marily (15. 4.). Oba týmy na jaře ještě nedaly ani gól. Jeden tedy může vše rozhodnout. Zlín je na tom také o bod lépe.

Kdo s kým o titul a o záchranu
O titul
SLAVIA - Most, Slovácko, Plzeň, Sparta, Kladno, Jablonec, Boleslav, Příbram, Zlín, Budějovice. SPARTA - Zlín, Teplice, Budějovice, Slavia, Ostrava, Slovácko, Brno, Liberec, Olomouc, Most.
O záchranu
ZLÍN - Sparta, Příbram, Boleslav, Jablonec, Teplice, Ostrava, Liberec, Budějovice, Slavia, Olomouc. PŘÍBRAM - Boleslav, Zlín, Teplice, Ostrava, Liberec, Budějovice, Olomouc, Slavia, Slovácko, Brno.
Pozn.: Kandidáti na titul a na sestup s tučně vytištěnými mužstvy hrají doma.

Reklama