Hlavní obsah

Záložník Černý se stal kmenovým hráčem Českých Budějovic

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Fotbalový záložník Jaroslav Černý se stal kmenovým hráčem Českých Budějovic. Vedení Dynama na sedmadvacetiletého středopolaře, který na jihu Čech hostoval z Brna, uplatilo opci a podepsalo s ním nový dvouletý kontrakt. ČTK o tom ve středu informoval sekretář českobudějovického klubu Milan Čadek.

Článek

Černý přišel na jih Čech v průběhu podzimní části ligy a svoji premiéru v dresu Dynama si odbyl v sedmém kole proti Jablonci. Celkem za jihočeský celek nastoupil ve 12 zápasech, v nichž vstřelil dvě branky. V minulém kole zařídil jediným zásahem v utkání výhru svého celku 1:0 na hřišti posledního týmu tabulky Slovácka.

Levý záložník momentálně patří k hlavním oporám Dynama, a proto jeho získání vítal i trenér František Cipro. "Nyní jsme na něj uplatnili opci, hostování se tak mění v přestup. Teď je již náš hráč a dokonce jsme za něj už uhradili i část finanční náhrady," citovaly Cipra internetové stránky českobudějovického klubu.

Kouč Dynama by rád získal na přestup i další své svěřence, kteří v jeho sestavě hostují z jiných ligových týmů. "Víme, že ta naše situace není ideální, když máme spoustu hráčů na hostování. Taky bychom byli rádi, kdyby tady byli jen samí kmenoví hráči, ale všechno bohužel nejde. Rádi bychom ale, aby se například hostování Volešáka či Táborského také změnila v přestup," dodal Cipro.

Reklama

Související témata: