Hlavní obsah

Liberec - Slovácko 1:1Zoufalý Liberec nespasil ani Nezmar

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Nezmar 1 : 0
70. Racko 1 : 1

LIBEREC

Premiérová trefa útočníka Jana Nezmara po zimním návratu z angažmá v Ružomberoku nestačila Slovanu Liberec k vítězství v bitvě s posledním Slováckem. Severočeši hráli totiž s výjimkou několika akcí Papouška a Hodúra naprosto zoufale. "Výhra z minulého kola z Brna tímto pozbyla na významu. Zápas se nám prostě nepovedl,“ posteskl si Vítězslav Lavička, trenér Liberce.

Článek

Přestože hosté bojují o záchranu a jsou beznadějně poslední, domácí neměli navrch prakticky v ničem. Dokonce ani trefa ze šestnácté minuty jim klid nepřinesla. To Hodúr pronikl z pravé stany do velkého vápna, jeho ránu zablokoval obránce Šuškavčevič, ale odražený míč domácí záložník přiťukl nabíhajícímu Nezmarovi, který pálil neomylně.

Hosté mohli hned po rozehrání srovnat, Kúdelovu ránu k pravé tyči však Hauzr se štěstím vytlačil na roh. Vzápětí ještě po Brožíkově přihrávce zprava pálil těsně nad Hauzrovu svatyni Ivana. Domácí se jen velmi těžce dostávali před Drobisze, jejich snahu srážely četné nepřesnosti a také poměrně velký alibismus. Prakticky nebyli schopni kombinovat. Výjimku představovala ve 40. min. akce Papouška s Blažkem, jenž ve velkém vápně zaseknutím míče obelstil dobíhajícího zadáka a naservíroval míč proti noze Nezmarovi, ten pálil mimo.

Liberec pokračoval v mizérii i druhý poločas 

Po přestávce byli domácí zcela bídní, kupili jednu nepřesnost za druhou, k tomu navíc jejich obrana působila chaoticky. I přes všechnu mizérii mohli Severočeši vedení pojistit, jenže po centru Blažka rána Papouška o milimetry minula tyče branky Drobisze, který si pak poradil trestným kopem Papouška a reflexivně vyrazil i dělovku Šinglára, který nevyužil stoprocentní šanci po ojedinělé kombinaci Parkse, Nezmara a Hodúra. „S nabídnutými šancemi jsme naložili lehkovážně,“ posteskl si Lavička.

Hosté byli za snahu, těsnou obranu a odvážné výpady odměněni, když se před Rackem rozestoupila na velkém vápně domácí obranná hráz a náhradník Slovácka křížnou střelou srovnal. „Už jsem se chtěl vracet k vlastní brance, protože mi míč odskočil, ale pak jsem viděl místo, tak jsem ještě udělal dva kroky kolem obránce a vystřelil,“ culil se Filip Racko.

Do rozhozené obrany marně útočícího Liberce se pak osm minut před koncem vřítil Ivana, ale z dobré pozice pálil těsně nad Hauzrovu branku, čímž odmítl druhé vítězství Slovácka v sezóně. „Chtěli jsme vycházet z agresivní a pevné obrany. Tenhle plán dostal brzy trhlinu, ale i tak jsme se snažili hrát dál stejně a podařilo se nám vyrovnat. Víc jsme si však nezasloužili,“ hodnotil střízlivě jednobodový zisk Pavel Malura, trenér Slovácka.

Gambrinus liga - 21. kolo:
FC Slovan Liberec - 1. FC Slovácko 1:1 (1:0)
Branky: 16. Nezmar - 71. Racko. Rozhodčí: Franěk - Chytil, Pelikán. ŽK: Bílek, Janů (oba Liberec). Diváci: 5180.
Liberec: Hauzr - Šinglár, Košťál, Polák, Janů - Papoušek (81. Dohnálek), Bílek, Hodúr (74. Rick), Pudil - Nezmar, Blažek (59. Parks). Trenér: Lavička.
Slovácko: Drobisz - Němčický, Šuškavčevič, Ineman, Lysoněk - J. Mareš (46. Racko), Görner, Kúdela (81. Šturma), Kubáň - Brožík (88. Šimáček), Ivana. Trenér: Malura.

Reklama