Hlavní obsah

Sparta nezlomila zlínské prokletí a titul jí mizí

Karel Felt, Viktor KnapPrávo

Bez šťávy, pohybu, nápadu a nasazení, vyčpělí jako Brazilci na minulém mistrovství světa, tak působili v sobotu večer ve Zlíně sparťané. Místo srdce a snahy zlomit dvanáctileté prokletí bez výhry na Valašsku, „profesoři“ z pražské Letné na té zlínské opět selhali. Titul se jim vzdaluje. A nutno dodat, že zcela zaslouženě.

Článek

Sylvestre zdržoval víc, než Horváth proti Mladé Boleslavi. Stopeři Drobný s Kučerou se předháněli v zákrocích, jež hrozily brankou, čehož domácí dvakrát využili. Bez Řepky má obrana Sparty bídnou kvalitu. Tentokrát Kulič sám mužstvo vpředu nespasil, protože jeho spoluhráči předváděli parodii na fotbal. Chaotická hra, nulové nasazení, chyby a zkažené přihrávky i neproměněné šance nedávají Spartě právo o titulu mluvit, natož ho získat. Boj o titul už také nemá ve svých rukách a je vydána na milost Slavii.

„Hrubé chyby a z nich jsme si sami dali dva góly,“ konstatoval po utkání gólman Jaromír Blažek. „Zápas co zápas nabízíme soupeři šance. To je pak ale výsměch. Chybí Řepka, to je fakt, pokud je někdo ve Spartě, musí situaci zvládnout. V sobotu jsme vpředu pár šancí měli, ale vychytal nás Zlámal. V poslední době musíme dostat gól, abychom začali hrát. jenže tentokrát jsme to neotočili. Nejhorší je, že už nemáme boj o titul ve svých rukách a musíme čekat na klopýtnutí Slavie. Počítám s tím, že nám odskočí,“ láteřil Blažek na zlínském trávníku.

„V první půli jsme hráli špatně a dostali gól do kabiny. Druhá byla z naší strany herně lepší, rozhodlo to, že nás Zlámal vychytal. Tohle je strašně nepříjemná ztráta. Ještě se hraje hodně kol, ale my jsme si situaci hodně zkomplikovali,“ dodal Marek Kulič.

Hrdina Zlámal

„Zachránili jste lidský život, zachraňte i ligu,“ připomínal velký transparent čin zlínského týmu, především lékaře a řidiče autobusu, kteří při návratu z Plzně zachránili na dálnici život ženě, která skočila z mostu. Hráči se rozhodli fanoušky vyslyšet. V sobotu to platilo stoprocentně, soupeře přehrávali ve všem především nasazením. Nejlepším hráčem domácích byl gólman Zdeněk Zlámal. „Ve Zlíně hostuji ze Sparty, takže jsem měl velikou motivaci. Soustředil jsem se na svůj výkon. Nejtěžší chvíle jsem prožíval ve druhé půli, kdy nás Sparta chvílemi zmáčkla, při střelách Doška a Kuliče. Věřili jsme si, v předešlých utkáních nám chyběly góly, teď jsme to prolomili. Tyto tři důležité body k záchraně musíme teď potvrdit v Příbrami. Pojedeme tam s větším klidem,“ vyprávěl zlínský hrdina.

„Sparta je pod obrovským tlakem, ve Zlíně se jí hraje tradičně špatně. My jsme to v sobotu perfektně zvládli, škoda té mojí šance, naštěstí nakonec nic neznamenala. Doufám, že jsme se na Spartě chytili, ale musíme teď bodovat v Příbrami,“ liboval si zlínský motor Lukáš Opiela.

„Mně se proti Spartě daří. Drobný mi dobře přihrál, ač nechtěl. On ale nekoukal na druhou stranu, počkal jsem, jestli do toho prostoru nahraje a stalo se. Zkusil jsem míč trefit z první a vyšlo to. Vzadu byli nejistí, hodně jim chyběl Řepka. Asi mají ten zlínský komplex v hlavách,“ usmíval se Jan Kraus, autor prvního zlínského gólu po dlouhém půstu. Také on tvrdí, že alespoň bod z Příbrami aby dal záchraně jasnější kontury.

Reklama

Související témata: