Hlavní obsah

Fotbalisté Slavie využili zaváhání Sparty a zvýšili náskok

PRAHA

Fotbalisté pražské Slávie tentokrát nedráždili své domácí fanoušky nepříznivým vývojem utkání a na Strahově porazili Most 3:0. Využili tak sparťanské blamáže ve Zlíně a na čele ligové tabulky si vybudovali po 21. kole již čtyřbodový náskok. Ze záchranářských bojů se pomalu vzdaluje Kladno, které veze cenné tři body z Českých Budějovic.

Článek

Skvělé výkony vedoucího týmu tabulky a pravděpodobně také zaváhání rivala z Letné ve Zlíně přivedlo na neoblíbený Strahov konečně návštěvu hodnou boje o ligový titul. 7641 diváků vidělo v prvním poločase oboustranně živý a útočný fotbal se šancemi na obou stranách. Jenomže kvalitní zakončení předváděli pouze domácí, i když již tradičně několik dobrých příležitostí spálili.

V 10. minutě se po krásné akci dostal k zakončení hlavou Hrdlička. Vaniak ještě skvěle zasáhl, ale na další dorážku hlavou Vlčka už neměl šanci. V samém závěru druhého poločasu si na Jarolímův přímý kop naskočil Hrdlička a zajistil Slavii před odchodem do kabin dvoubrankové vedení. V druhém poločase domácí ještě více zvýšili otáčky a hosté nestíhali. Skvěle hrající Hrdlička napálil míč ze dvaceti metrů do tyče a Janda neměl problém odražený balón uklidit do sítě.

V dalším průběhu již Slávisté svojí rychlou hrou hosty jasně přehrávali, jenže dokázali spálit šance na několik zápasů. Největším paličem byl slovenský rychlík Švento. Slávisty to již ale mrzet nemuselo, neboť tříbrankové vedení a jednoznačná převaha v utkání jim zajistila čtyřbodový náskok v ligové tabulce.

Boleslav proti Příbrami nezaváhala 

Nezaváhali také fotbalisté Mladé Boleslavi, kteří na vlastním stadiónu porazili zachraňující se Příbram 2:1. Základ vítězství položili domácí v prvním poločase, který díky trefám Pecky a Poláčka vyhráli 2:0. V druhé půli korigoval výsledek sedm minut před koncem z penalty Otepka, ale boleslavští již výhru udrželi.

Ze záchranářských vod se vynořuje Kladno. V Českých Budějovicích se jim podařilo zvítězit 2:0. Minutu před poločasovým odchodem do kabin zatáhl míč po levé straně Cigánek. Jeho centrovaný míč se dostal ke Kalinovi, který efektně přes hlavu otevřel skóre. Druhou branku přidal po rohovém kopu Hamouze Radzinevičius, který nekrytý trefil branku zblízka po zemi.

Olomouc se nadále trápí 

Na velké starosti si zadělali v Olomouci, když ani doma proti Plzni se nepodařilo získat první jarní bod a Hanáci prohráli 1:3. První branku hostí vstřelil z malého vápna zcela nekrytý Martin Fillo, který dostal přihrávku Malchárka. Tři branky pak padly v závěru utkání. První dvě ale díky Krbečkovi a Psohlavcovi do olomoucké sítě. V zápětí zajistil čestný úspěch domácím Schulmeister.

V nedělní večerní dohrávce před televizními kamerami přivítaly Teplice Jablonec. Už v 7. minutě utkání poznamenalo vyloučení hostujícího stopera Zábojníka, který ze zadu v pokutovém území srazil pronikajícího Saboua. Nařízenou penaltu ale Džeko napálil jen do tyče. Jablonec pak v deseti hráčích srdnatě bránil remízu, ale o teplickém těsném vítězství nakonec rozhodl Krmaš po Doležalově přímém kopu.

<tbody><tr class="invert"><td colspan="2">21. kolo Gambrinus ligy: </td></tr><tr class="highlight"><td>SLAVIA - MOST</td><td><a href="http://fotbal.sport.cz/clanek/112021-slavia-zdolala-most-a-vede-ligu-o-ctyri-body.html" target="_blank">3:0 (2:0)</a> </td></tr><tr><td colspan="2">Branky: Branky: 9. Vlček, 45. Hrdlička, 55. Janda. </td></tr><tr class="highlight"><td>OLOMOUC - PLZEŇ</td><td><a href="http://fotbal.sport.cz/clanek/112022-plzensti-fotbaliste-si-odvezli-z-olomouce-vyhru-3-1.html" target="_blank">1:3 (0:1)</a> </td></tr><tr><td colspan="2">Branka: 90.+6 Schulmeister - 15. Fillo, 90.+1 Krbeček, 90.+4 Psohlavec. </td></tr><tr class="highlight"><td>M. BOLESLAV - PŘÍBRAM  </td><td><a href="http://fotbal.sport.cz/clanek/112024-derby-ovladli-boleslavsti-pribram-na-body-nedosahla.html" target="_blank">2:1 (2:0)</a></td></tr><tr><td colspan="2">Branky: 27. Pecka, 37. Poláček - 83. Otepka z pen. </td></tr><tr class="highlight"><td>Č. BUDĚJOVICE - KLADNO</td><td><a href="http://fotbal.sport.cz/clanek/112023-kladno-poseste-za-sebou-zdolalo-ceske-budejovice.html" target="_blank">0:2 (0:1)</a> </td></tr><tr><td colspan="2">Branky: 44. Kalina, 52. Radzinevičius. </td></tr><tr class="highlight"><td>ZLÍN - SPARTA</td><td><a href="http://fotbal.sport.cz/clanek/111993-sparta-prohrou-0-2-potvrdila-ze-se-ji-ve-zline-nedari.html" target="_blank">2:0 (1:0)</a> </td></tr><tr><td colspan="2">Branky: 45. Kraus, 79. Vyskočil. </td></tr><tr class="highlight"><td>LIBEREC - SLOVÁCKO</td><td><a href="http://fotbal.sport.cz/clanek/111990-zoufaly-liberec-nespasil-ani-nezmar.html" target="_blank">1:1 (1:0)</a> </td></tr><tr><td colspan="2">Branky: 16. Nezmar - 70. Racko. </td></tr><tr class="highlight"><td>TEPLICE - JABLONEC</td><td><a href="http://fotbal.sport.cz/clanek/112030-oslabeny-jablonec-zlomil-az-teplicky-stoper-krmas.html" target="_blank">1:0 (0:0)</a> </td></tr><tr class="highlight"><td>OSTRAVA - BRNO</td><td>9.4. 17:15</td></tr></tbody>

Reklama