Hlavní obsah

Olomouc - Plzeň 1:3Plzeňští fotbalisté si odvezli z Olomouce výhru 3:1

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Fillo 0 : 1
90. Schulmeister 1 : 1
90. Krbeček 1 : 2
90. Psohlavec 1 : 3

OLOMOUC

Fotbalisté Plzně si v neděli odvezli tři ligové body z Olomouce, kde zvítězili 3:1. Do vedení hosty poslal po čtvrthodině útočník Fillo, avšak hektické utkání, které doprovázely bouřlivé reakce diváků, se rozhodovalo až v závěru: tři branky padly v osmiminutovém nastaveném čase.

Článek

Domácí po třech jarních porážkách přivítali soupeře, který měl mnohem lepší bilanci a v posledních třech kolech získal sedm bodů. S ohledem na postavení v tabulce si Sigma už nemohla dovolit zaváhat, a tak se od úvodu tlačila před branku Plzně. První střelu však vyslal hostující Malcharek, ale z hranice šestnáctky mířil mimo.

V 11. minutě trefil pěknou střelou z dálky branku hostí Rýdel, Daněk však míč vyrazil. O čtyři minuty později se již změnilo skóre. Útočník Krbeček uvolnil Malcharka, kterého Vepřek nestačil uhlídat, plzeňský křídelník zatáhl míč k brankové čáře a přihrál Fillovi, který z osmi metrů překonal Vojáčka.

Sigma tak počtvrté za sebou dostala první branku v úvodních minutách. Vedoucí gól hosty uklidnil, zatímco domácí viditelně znejistěli a nedařila se jim vůbec kombinace ani finální přihrávka. Navíc se už v průběhu první půle zranil útočník Hubník a nejistého Vepřeka vystřídal Komárek.

Schulmeister penaltu nevymodlil 

Do druhého poločasu naskočil v dresu domácích Schulmeister, který vystřídal zraněného Hartiga. Právě Schulmeister si v 55. minutě říkal o penaltu, když si stěžoval na držení, ovšem rozhodčí Jech k nelibosti domácích příznivců nezapískal.

Deset minut před koncem přilétlo ze sektoru za Daňkovou brankou do šestnáctky hostí několik předmětů. Rozhodčí Jech zápas na pět minut přerušil a následně hru nastavil o osm minut.

Hned v té první rozehráli hosté přímý kop a tečovaný míč prošel až k volnému Krbečkovi, který jej bez problémů poslal k tyči a druhou brankou rozhodl o vítězství Plzně. O chvíli později přidal třetí branku Psohlavec, který využil nedorozumění v obraně Olomouce a hlavou snadno skóroval. Na výhře hostí už nic nezměnilo ani Schulmeistrovo snížení v šesté minutě nastavení.

Olomoučtí hráči tak počtvrté za sebou na jaře prohráli, i když měli třikrát výhodu domácího hříště. Doplatili opět na chyby v obraně a s ohledem na bodové zisky dalších celků z konce tabulky je čeká jen nesnadný boj o udržení první ligy.

SK Sigma Olomouc - FC Viktoria Plzeň 1:3 (0:1)
Branka: 90.+6 Schulmeister - 15. Fillo, 90.+1 Krbeček, 90.+4 Psohlavec. Rozhodčí: Jech - Slavík, Jiřík. ŽK: Rýdel, Šedivý - Rada, Malcharek. Diváci: 4251.
Olomouc: Vojáček - Randa, Šedivý, Formánek, Vepřek (28. Komárek) - Janotka, Rýdel, Melinho, Onofrej - Hartig (46. Schulmeister), M. Hubník (23. Pulkert). Trenér: Petržela.
Plzeň: Daněk - Limberský, Müller, Procházka, Rada (46. Zakopal) - Malcharek (86. Psohlavec), Jarolím, Trapp (72. Borek), Malár - Fillo, T. Krbeček. Trenér: Levý.

Reklama