Hlavní obsah

Hrdina Slavie Hrdlička věnoval gól synovi

PRAHA

Ústřední postavou fotbalistů Slavie Praha v utkání s Mostem byl záložník Tomáš Hrdlička. Na výhře domácího celku 3:0 se podílel jednou brankou u zbývajících dvou asistoval. "Ten gól jsem věnoval synovi Tomáškovi," zářil po souboji štěstím čtyřiadvacetiletý ofenzivní středopolař, kterému se první syn narodil 24. března.

Článek

"Jsem rád, že jsem nastoupil od začátku zápasu, chtěl jsem trenérovi dokázat, že na to mám a snad se mi to podařilo," řekl Hrdlička, po jehož hlavičce vyražené brankářem Vaniakem otevřel skóre kanonýr Stanislav Vlček. Třetí gól pak přidal Petr Janda, který dorážel Hrdličkovu střelu do tyče.

Slavia vede tabulku o čtyři body před Spartou, ale Hrdlička i jeho spoluhráči jsou prý stále na zemi. "Ale věříme si. Když chceme titul, tak si to musíme uhrát sami, nemůžeme spoléhat na nikoho dalšího," je si vědom Hrdlička, podle kterého šla Slavia dnes do souboje s trochu jinou taktikou. "Každý u nás brání v deseti, proto jsme chtěli hrát trochu jako venku, na brejky. Samozřejmě na výhru, tak jako v každém jiném zápase," zdůraznil slávistický záložník.

Sobotní porážka Sparty jej prý potěšila. "Soustřeďujeme se ale hlavně na sebe, s tlakem se musí vyrovnat každý sám, ale věřím, že toto mužstvo na to má," naznačil Hrdlička, že boj o titul je nyní především v rukou samotných fotbalistů Slavie.

Hrdlička pamatuje, když Slavia podobně dobře hrála již i za trenéra Beránka. "Každý se na nás chce vytáhnout a dokud cítí šanci, tak hraje. Když ale prohrává o dva góly jako Most, tak je to již o něčem jiném. Nyní se musíme připravit na Slovácko. Víme, že je to soupeř těžký jako každý jiný. Naplno musíme hrát s každým mužstvem," dodal Hrdlička, který v dalším ligovém souboji oslaví svůj stý prvoligový start. V těch 99 předchozích nastřílel soupeřům osm branek.

Reklama

Související témata: